Presidència

L'IVASPE i l'UME estretixen llaços per a reforçar la seua coordinació en la resposta a possibles incendis en l'entorn urbanoforestal

24/05/2016
- L'IVASPE acull un seminari de Lluita contra Incendis Forestals amb motiu del seu 25 aniversari
- La jornada, organitzada junt amb l'UME, està orientada als professionals contra incendis que es registren en l'entorn urbanoforestal de la Comunitat Valenciana, Balears i Múrcia
Les instal·lacions de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) albergaran el III Seminari de Lluita Contra Incendis Forestals, organitzat en esta edició conjuntament amb la Unitat Militar d'Emergències (UME), fruit del conveni que mantenen ambdós organismes per a estretir llaços i reforçar la coordinació en la resposta a possibles incendis en l'entorn urbanoforestal.

Este conveni preveu la realització d'activitats en comú en matèria de protecció civil i emergències, donat el gran valor afegit que suposa en estos casos l'intercanvi d'informació i experiències per a afavorir l'operativitat.

Les activitats tindran lloc demà, dins de les activitats emmarcades en el 25 aniversari de l'IVASPE i el 10 aniversari de la UME, i hi participaran representants de les direccions d'Emergències, Consorcis de Bombers, Brigades Forestals de la Comunitat Valenciana, Balears i Múrcia que, junt amb personal de l'UME, posaran l'èmfasi en aquelles circumstàncies que rodegen la manera d'afrontar les emergències creades per grans incendis forestals.

En especial, l'enfocament se centrarà en els incendis registrats en entorns urbanoforestals, ja que estos són cada vegada més freqüents en zones en què les vivendes es troben localitzades en entorns forestals. Així mateix, s'afrontarà l'ús de noves tecnologies, com l'ús d'avions no tripulats (UAV) i les tècniques de treball amb ferramenta manual.

El principal objectiu d'este seminari és mantindre el nivell de coneixements de tots els organismes involucrats en la gestió de les emergències, a més de servir per a estretir els llaços de cooperació, cohesió i coneixement mutu de tots els participants, fonamental per a afrontar una situació de risc d'estes característiques.
L'IVASPE naix l'any 1991, amb l'objecte d'impartir una formació de qualitat a tots els policies locals de la Comunitat Valenciana. En l'actualitat és un organisme innovador en la formació especialitzada de policies, bombers i la resta del personal involucrat en la seguretat i les emergències.

Des de la seua creació, l'IVASPE ha format a més de 70.000 policies i personal d'emergències a la Comunitat Valenciana. Este 25 aniversari suposa un punt d'inflexió per a acabar de convertir-se en un centre d'excel·lència, innovador i flexible en la formació especialitzada de policies, bombers i la resta de personal involucrat en la seguretat i les emergències.

L'UME és la unitat de primera intervenció en el si de les Forces Armades i actua en situacions de catàstrofes per a garantir la seguretat i el benestar dels ciutadans. Encara que en la seua vida diària és una unitat més del Ministeri de Defensa, quan es declara una emergència d'interés nacional passa a dependre del Ministeri de l'Interior.