President
50 aniversario de CCOO PV

Puig agraeix als sindicats la seua contribució per a impulsar el diàleg social en la Comunitat

27/05/2016
Puig agraeix als sindicats la seua contribució per a impulsar el diàleg social en la Comunitat
València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lloat la trajectòria dels sindicats valencians i ha agraït la seua contribució en l'articulació del diàleg social en la Comunitat. Així s'ha pronunciat durant la seua intervenció en el 50 aniversari de la Confederació Sindical de CCOO PV.
- El president destaca que la Generalitat està "activant tots els sectors econòmics" per a superar el problema del desocupació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lloat la trajectòria dels sindicats valencians i ha agraït la seua contribució en l'articulació del diàleg social en la Comunitat. Així s'ha pronunciat durant la seua intervenció en el 50 aniversari de la Confederació Sindical de CCOO PV. Puig ha dit que "en nom de les institucions valencianes i del Consell de la Generalitat, és un honor i una responsabilitat agrair-vos solemnement tot el treball que heu fet per la democràcia, per la llibertat i per l'Estatut d'Autonomia".

En la seua intervenció, que ha clausurat l'acte commemoratiu, Ximo Puig ha remarcat que CCOO és "una organització fonamental" per a entendre la Comunitat Valenciana en l'actualitat, i que "ha completat una trajectòria molt positiva per als treballadors i treballadores" des de la seua creació en 1966. "Els sindicats de classe són hui més necessaris que mai", ha reiterat el cap del Consell. A més, considera que una de les lliçons "necessàries" de la crisi econòmica és que "sense uns sindicats forts, potents, capaços d'entendre no sols la negociació, sinó adoptar una mirada més enllà, és impossible una societat avançada".

Per això, Puig hi ha advocat per potenciar el diàleg social, de manera que s'aconseguisca un nou contracte social per a la Comunitat Valenciana. "En aquest camí la Generalitat estarà al costat dels que han possibilitat el canvi", ha indicat.

D'altra banda, el president s'ha referit al problema fonamental de l'ocupació, i ha assenyalat que des de la Generalitat "s'estan activant tots els sectors econòmics" per a superar-ho. No obstant això ha alertat que, a causa del model actual de finançament autonòmic, la Comunitat només pot emprar "la meitat del que utilitzen altres comunitats autònomes per a impulsar polítiques d'ocupació i industrialització". Finalment, Puig ha reiterat la necessitat de crear ocupació de qualitat i, segons ha afirmat, per a aconseguir aquest objectiu "ha de fer-se una reforma del sistema productiu".