Presidència
Agència Valenciana del Turisme

Colomer: "L'alt nivell d'execució pressupostari de l'Agència Valenciana del Turisme evidencia que estem complint el full de ruta marcat pel nou Consell"

30/05/2016
- El secretari autonòmic ha recordat que "en només 5 mesos hem assolit el 82% de l'execució del pressupost per a 2016, la qual cosa demostra que el nostre compromís amb el turisme és ferm i real"
- Colomer ha insistit en el fet que "aquest afany per gestionar el pressupost en turisme amb diligència i eficiència contribueix, sens dubte, que els resultats de l'activitat turística estiguen sent molt positius"
El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "estem complint amb el full de ruta que ens marcàrem en arribar a l'Agència Valenciana del Turisme" des que va prendre possessió com a president de l'entitat.

Francesc Colomer ha ressaltat que, des que va arribar a la Generalitat per a dirigir l'Agència Valenciana del Turisme, "em vaig comprometre a incrementar el pressupost destinat al turisme i aquest compromís l'hem complit clarament, ja que l'Agència compta en 2016 amb 38 milions d'euros, un 20% més de pressupost que en 2015". Ha destacat que aquest increment "posa de manifest la clara aposta del mateix president Ximo Puig per aquest sector".

Així mateix, Colomer ha assenyalat que "en el full de ruta que em vaig marcar no sols em vaig comprometre a dotar de més pressupost les accions destinades al turisme, sinó també a donar major dinamisme a l'execució pressupostària, i també ho estem complint".

En aquesta línia, Francesc Colomer ha ressaltat que en 2016 "hem dinamitzat el treball de l'Agència Valenciana del Turisme, aconseguint en els primers sis mesos el 82% de l'execució del pressupost".

Colomer ha recordat que, des de la Generalitat, "incrementem el pressupost amb l'objectiu de reaccionar a grans reptes i canvis de l'entorn i responent a un clar canvi d'enfocament i de relat en la política turística de la Comunitat Valenciana".

El responsable de Turisme ha ressaltat que l'increment de l'execució pressupostària "es pot observar en les diferents línies de treball de l'Agència Valenciana del Turisme com, per exemple, en les línies d'ajudes, que en data de hui s'estan tramitant 800 expedients de subvenció".

Així mateix, ha assenyalat que, per a enguany, "destinarem més de 2 milions d'euros per a la posada a punt de les platges de la Comunitat Valenciana de cara a la pròxima temporada estival" i aqueste pressupost, ha afegit, "està compromés i en fase d'execució tant a través dels encàrrecs de gestió amb els ajuntaments del litoral com a través del Pla de Turisme de Litoral".

Colomer també ha subratllat que en l'àrea de màrqueting i comunicació turística, durant els primers cinc mesos "ja hem compromés més de cinc milions d'euros del pressupost en diferents accions promocionals, entre les quals destaca la campanya de publicitat".

Cal destacar que els pressupostos arrepleguen una nova partida de cooperació turística, que compta directament amb més d'un milió d'euros per a la posada en marxa de plans de dinamització turística.

Finalment, el secretari autonòmic ha destacat que el pressupost està "centrat en la gestió de la indústria turística i els seus actors, basada en la governança col·laborativa, a més d'una visió del mercat en el disseny de l'estratègia turística de la Comunitat en clau de producte".