Educació, Cultura i Esport
Del 7 al 17 de juny

Educació obri el termini d'admissió en cicles formatius de grau mitjà i superior amb l'oferta de 49.295 places de primer curs

06/06/2016
Educació obri el termini d'admissió en cicles formatius de grau mitjà i superior amb l'oferta de 49.295 places de primer curs
- Del total de l'oferta de places, 25.665 corresponen a cicles de grau mitjà i 23.630 a places de grau superior
- Educació ha incrementat 3.000 places d'FP per al pròxim curs, i supera per primera vegada les 130.000 places
La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport obrirà el dimarts 7 de juny el termini per a presentar sol·licituds per a accedir a les 49.295 places de primer curs de cicles formatius de grau mitjà i superior.

La sol·licitud s'omplirà prèviament per via telemàtica a través de l'espai en línia habilitat a aquest efecte, que ja estarà disponible en la pàgina web de la Conselleria http://www.ceice.gva.es/web/admision-alumnado. No obstant això, la presentació de la sol·licitud haurà de realitzar-se al centre triat per l'alumne com a primera opció.

Cal recordar que el procés d'admissió del pròxim curs serà únic i que la presentació de sol·licituds finalitzarà el 17 de juny. Quant a les llistes provisionals d'admesos, es publicaran el 14 de juliol les referents als cicles de grau mitjà i superior, i la matrícula es realitzarà entre el 22 i el 29 de juliol.

En concret, del total de places oferides per als alumnes que accedeixen per primera vegada a les ensenyances de cicles formatius, cal destacar que 25.665 places corresponen a l'oferta de cicles de grau mitjà i 23.630 places a la de grau superior.

Quant a la distribució per províncies, 16.420 pertanyen a la província d'Alacant, de les quals 9.220 són de grau mitjà i 7.200 de grau superior; 6.340 a la província de Castelló, de les quals 3.562 són de grau mitjà i 2.778 de grau superior, i 26.535 a la província de València, de les quals 12.883 són de grau mitjà i 13.652 de grau superior.

Les noves línies d'actuació per a millorar la qualitat educativa de la Formació Professional se centren en una millor distribució de l'oferta de cicles formatius, que atén a les necessitats empresarials especifiques de les comarques de l'interior i de la costa.

Increment de plantilla docent i de places

Per a això, la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport incrementarà el pròxim curs escolar 2016-2017 amb més de 280 professors la plantilla docent per a atendre l'alumnat de 136 noves unitats de Formació Professional, tant de cicles formatius com d'FP Bàsica, i de segona oportunitat, que es posaran en marxa el mes de setembre.

D'aquesta manera, Educació introdueix en el sistema de la Formació Professional 3.000 noves places, per la qual cosa, per primera vegada, l'oferta formativa té 130.000 places, i posa a disposició dels ciutadans la major oferta en Formació Professional de la història. En concret, l'augment de places suposa un increment en l'oferta del 2,4 % respecte al curs 2015-16. Quant a la distribució per províncies, Alacant veurà incrementada l'oferta en 1.250 places, Castelló en més de 450 i la província de València s'augmentarà en 1.300 places.

Com a principal novetat de l'oferta del pròxim curs, cal destacar la implantació de sis títols nous que s'impartiran per primera vegada a la Comunitat Valenciana. Es tracta dels cicles de grau mitjà d'Emergències i Protecció Civil, i de grau superior de Coordinació d'Emergències i Protecció Civil, Electromedicina Clínica, Audiologia Protètica, Vestuari a Mida i d'Espectacles, i Animació 3D, jocs i entorns interactius.

D'altra banda, la Conselleria durà a terme la substitució de 13 títols de cicles formatius que encara es regien segons la LOGSE per cicles corresponents a la LOE.

Així mateix, cal destacar l'increment de l'oferta d'unitats del cicle formatiu de Promoció d'Igualtat de Gènere, implantat per primera vegada durant el curs 2014-2015, que en l'actualitat s'imparteix en dos centres, i el pròxim curs s'implantarà en set centres més, i s'ampliarà l'oferta a la modalitat semipresencial que fins ara no existia.

Galeria d'imatges