Presidència

La Policia de la Generalitat deté a 5 persones acusades de robar 54 tones de taronges

10/06/2016
- L'operació s'ha desenvolupat a Benaguasil. A més dels 5 detinguts hi ha altres 5 investigats. Des de l'inici de la campanya s'han localitzat 452 tones de fruita sostreta
La Policia de la Generalitat al costat de l'Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Benaguasil (València) ha desenvolupat una operació en la qual s'ha detingut a 5 persones i s'investiga a altres 5, com a presumptes autors dels delictes de falsedat documental, i apropiació indeguda d'unes 54 tones de taronge.

L'operació està emmarcada en la campanya de prevenció de robatori de taronja en explotacions agrícoles i comerç il·legal en establiments o magatzems de compra, mitjançant la falsificació de Documents d'Acompanyament de Tratzabilitat Agrícola (DATA). Concretament es va poder comprovar la venda il·lícita, en un magatzem, de més de 54 tones de taronges, presumptament sostretes en diversos punts. Les diligències tramitades han estat remeses al Jutjat d'Instrucció corresponent de Llíria.

Des del passat mes de setembre -coincidint amb el començament de diverses campanyes hortofrutícoles- la Policia de la Generalitat, al costat de Policia Nacional i Guàrdia Civil, ha incrementat el control de la tratzabilitat de diversos productes i les inspeccions en magatzems i fruiteries. Des de l'inici d'aquestes inspeccions, s'ha detingut a 82 persones i s'investiga a altres 48 com a presumptes autors de delictes de falsedat documental i apropiació indeguda d'una quantitat total de 451 tones de productes hortofrutícoles.

A més s'han incrementat les inspeccions a fruiteries, i s'ha localitzat altres 950 Quilos de taronges robades.