Justícia, Interior i Administració Pública
Oferta pública d'ocupació

Aprovada la proposta de decret de l'OPO 2016 amb 863 places de funcionaris

29/07/2016
La convocatòria, negociada amb les centrals sindicals, inclou un total de 342 places d'ocupació pública de torn lliure i altres 521 de promoció interna
La Conselleria de Justícia i els sindicats han aprovat el projecte de decret de convocatòria l'oferta pública d'ocupació (OPO) de l'any 2016, amb un total de 863 places, segons ha explicat el secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, que ha presidit la reunió de la Mesa Sectorial de Funció Pública celebrada hui.

Puchades ha destacat que "amb l'aprovació d'aquesta proposta complim amb el compromís adquirit a l'Acord de Legislatura firmat a principis de juny amb els sindicats, que obliga al Consell a dur endavant, amb caràcter anual, la convocatòria d'una oferta d'ocupació amb el màxim nombre de places possible". Així, la convocatòria d'OPO 2016 inclourà 342 places d'ocupació pública de torn lliure i altres 521 de promoció interna.

Després de l'aprovació del decret corresponent pel Ple del Consell, la convocatòria de les categories i places previstes a l'OPO 2016 s'anirà publicant gradualment al llarg de l'any 2017 fins a completar les 863 places previstes.

Respecte a les categories incloses a la nova oferta d'ocupació, la directora general de Funció Pública, Eva Coscollà, ha remarcat que "és una clara mostra de l'aposta del Consell per reforçar la vessant més social i assistencial amb l'oferta de places de medicina del treball, d'administració sociosanitària, treball social, psicologia, ajudants de residència, etcètera" i, al mateix temps, també s'inclouen un total de 18 places de subalterns pel torn lliure reservades a persones amb diversitat funcional intel·lectual.

De la mateixa manera també es reserven més d'un 7 per cent de les places previstes en aquesta oferta d'ocupació pública per a ser cobertes entre persones amb un grau de diversitat funcional igual o superior al 33 per cent, sempre que aquesta siga compatible amb l'exercici de les funcions pròpies dels llocs de treball.

La previsió de la Direcció General de Funció Pública és que els diversos processos de selecció de l'OPO 2016 es convoquen durant el primer semestre de l'any que ve.