Presidència

L'aeroport de Castelló i la UJI firmen un conveni per a desenvolupar projectes conjunts

09/10/2016
- El president d'Aerocas, Francesc Colomer, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, rubricaran dimarts un acord marc de col·laboració entre ambdues entitats
- El conveni arreplega la possibilitat que alumnes de la UJI realitzen pràctiques formatives en l'aeroport
El president del consell d'administració de la societat Aeroport de Castelló (Aerocas), Francesc Colomer, i el rector de la Universitat Jaume I (UJI), Vicent Climent, firmaran, dimarts que ve 11 d'octubre, un conveni marc de col·laboració que, entre altres aspectes, arreplega la possibilitat que alumnes universitaris realitzen pràctiques en l'aeroport.

El conveni estableix diverses línies de col·laboració entre Aerocas i la UJI. Així contempla la cooperació en l'organització de debats, jornades, congressos i activitats de tipus social, cultural o científic. A més, ambdós entitats es prestaran assessorament mutu, a través d'estudis i informes, i desenvoluparan conjuntament projectes i programes de col·laboració, vinculant l'alumnat de la UJI. En aquest últim aspecte, s'arreplega la possibilitat que els estudiants realitzen pràctiques formatives en l'aeroport.

Per al president d'Aerocas, Francesc Colomer, "l'Aeroport de Castelló ha de representar un paper de vertebrar i de sumar les institucions de la societat civil". En aquest sentit, ha ressaltat "la importància de col·laborar amb la Universitat Jaume I, ja que és un centre de coneixement implicat i compromés en la vertebració del nostre territori i en la millora de la societat".

Des d'Aerocas s'han estretit els llaços amb la UJI, amb l'objectiu que la institució acadèmica siga un agent actiu que contribuïsca a la viabilitat de l'aeroport. En aquesta línia, s'ha subscrit un conveni de col·laboració amb el parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Jaume I (Espaitec), amb el propòsit de confeccionar un pla estratègic per a la instal·lació. Així mateix, l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IDDL) ha realitzat un estudi sobre el potencial de l'aeroport per a generar un benefici socioeconòmic a la província de Castelló.

Talls de veu relacionats

- Declaracions de Francesc Colomer