Educació, Cultura i Esport

Educació acull la reunió de les empreses partrocinadores dels campionats de Formació Professional 'Skills'

18/10/2016
Educació acull la reunió de les empreses partrocinadores dels campionats de Formació Professional 'Skills'
- La reunió ha estat presidida pel secretari sutonòmica d'Educació, i la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, i ha comptat amb la presència de representants 10 empreses col·laboradores
- S'ha constituït l'equip valencià que tindrà l'opció de participar en la competició d'àmbit estatal, Spainskills 2017
El secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler i la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez han assitit a una jornada amb les empreses que actualment estan col·laborant amb les competicions de Formació Professional 'Skills'.

L'objectiu de la reunió ha sigut la planificació de l'itinerari formatiu de l'alumnat valencià que participarà al Campionat Estatal Spainskills 2017 que es desenvoluparà a Madrid al març de 2017.

El secretari autonòmic Miquel Soler ha declarat que "des d'aquest moment, i per a poder obtenir els resultats merescuts al campionat estatal SPAINSKILLS 2017, caldrà treballar col·lectivament, amb afany i professionalitat. La qualitat, comença en la preparació de les diferents destreses i hem de començar a posar en pràctica la implicació pactada pels equips de treball. Novament el suport de les empreses patrocinadores és essencial per a fer productiva aquesta experiència, i poder enriquir la totalitat de l'equip valencià Skills i a la comunitat educativa en general".

Els campionats autonòmics Comunitat Valenciana Skills se celebraren del 18 al 30 d'abril de 2016 a València. L'objectiu és promocionar els estudis de Formació Professional, estimular i motivar l'alumnat, millorant així la qualitat de la FP i reconéixer la tasca del professorat. Un cop finalitzats amb èxit els campionats autonòmics Comunitat Valenciana Skills, s'ha constituït l'equip que tindrà l'opció de participar en la competició d'àmbit nacional, Spainskills 2017.

La participació en la competició autonòmica ha suposat un treball conjunt, que ha demostrat les grans capacitats de l'alumnat i del professorat valencià, el reconeixement i l'esforç per part de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i la consideració de les empreses patrocinadores amb el seu suport.

Aquesta competició ha seleccionat el millor alumnat de diferents especialitats de Formació Professional, a més de ser és un punt de trobada entre professionals, professorat i alumnat per a fomentar les bones relacions entre ells.

La fase autonòmica SKILLS ha seleccionat als 27 competidors de les 24 especialitats en els que participarà a Madrid: Reparació de Carrosseria, Tecnologia de l'Automòbil, Pintura de l'Automòbil, Fusteria, Ebenisteria, Control Numèric Computeritzat, Instal·lacions Elèctriques, Refrigeració, Llanterneria i Calefacció, Soldadura, Control Industrial, Enginyeria de Disseny Mecànic CAD, Mecatrónica, Electrònica, Disseny Web, Disseny Gràfic, Jardineria Paisatgística, Tecnologia de la Moda, Perruqueria, Estètica, Cuina, Serveis de Restaurant i Bar, Pastisseria i Cures Auxiliars d'Infermeria i Atenció Sociosanitària.

En paraules de la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Espeical, "la confiança demostrada per part de la ecretaria Autonòmica d'Educació i la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, donant suport als campionats, ha de ser el motor per a demostrar que l'FP valenciana està en primera línia".
Les empreses patrocinadores que han asistit a la trobada, son: Kuos Profesional s.l (patrocina l'skill d'estètica), L'Oreal España s.a (patrocina l'skill de perruqueria), Apeme (patrocina l'skill d'instal.lacions elèctriques), Krill Generadores (patrocina l'skill d'instal.lacions elèctriques), Suministros Tefesa (patrocina l'skill de control numèric computeritzat), Alecop (patrocina l'skill d'cnc control numèric computeritzat), Finsa (patrocina els skills d'ebenisteria i fusteria), Makro (patrocina els skills de cuina, serveis de restaurant i bar, pastisseria), Inlemar (patrocina l'skill de control numèric computeritzat) i Haas Factory Outlet (patrocina l'skill de control numèric computeritzat).

Galeria d'imatges