Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Ajudes socials

Vivenda compleix amb el calendari de pagaments i continua pagant el deute de les ajudes 501

24/10/2016
Vivenda compleix amb el calendari de pagaments i continua pagant el deute de les ajudes 501
- Salvador s'ha reunit amb Plataforma d'Afectats per l'Impagament de les Ajudes a la Vivenda per a informar sobre els pagaments que s'estan realitzant
- El departament que dirigeix Salvador ja ha abonat 3,8 milions d'euros d'ajudes a la vivenda corresponents a les resolucions 501 que l'anterior Govern va deixar sense reconéixer
La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha informat que el Consell està complint el calendari de pagaments i ja ha abonat 3,8 milions d'euros d'ajudes a l'habitatge corresponents a les resolucions 501 que l'anterior Govern va deixar sense reconéixer i que en té altres 8,5 en tràmit. "Estem complint els nostres compromisos, ens avancem al calendari de pagaments firmat i ara part d'aquestes 7.000 famílies que l'anterior govern havia deixat abandonades estan començant a cobrar les ajudes que van sol·licitar", ha indicat Salvador.

Així els ho ha traslladat la consellera María José Salvador, acompanyada per la directora general de Vivenda, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, als representants de la Plataforma d'Afectats per l'Impagament de les Ajudes a la Vivenda, amb qui s'ha reunit aquesta vesprada per a abordar el compliment del calendari de pagaments.

Cal recordar que la consellera Salvador va reconéixer les ajudes a la vivenda sol·licitades pel model de compliment de requisits 501 que l'anterior govern es va negar a validar. Gràcies a la resolució firmada per la consellera, aquestes ajudes s'han pogut tramitar i també s'estan pagant, ja que s'ha garantit a les més de 7.000 famílies la mateixa seguretat jurídica que a la resta d'afectats. "No és un favor que els hem fet, és el seu dret a cobrar aquestes ajudes, les vam reconéixer amb màxima rapidesa quan arribàrem i ara estem complint perquè és de justícia que aquestes persones cobren aquestes ajudes perquè un bon dia van decidir comprar o llogar una vivenda protegida i van quedar atrapats per la nefasta gestió del govern anterior".

En aquests moments de les resolucions 501 el deute inicial no reconegut pel Consell del PP de les quals ascendia a 40 milions d'euros, la Conselleria de Vivenda n'ha abonat 3,8 des de finals de juny de 2016. Cal recordar que en el calendari firmat amb la Plataforma d'Afectats s'especificava que les ajudes 501 es començarien a pagar en liquidar el deute de 240 milions d'euros i l'actual govern valencià es va avançar al calendari i va començar a pagar les ajudes abans.

Quant al deute global acumulat pel govern del PP durant la legislatura anterior, s'han abonat pràcticament els 240 milions d'euros i només queden els expedients de difícil solució, que ascendeixen a 13,6 milions d'euros; és a dir, aquells que l'administració no pot localitzar per a fer efectiu el pagament. No obstant això, la conselleria ha aconseguit reduir el nombre d'aquests expedients.

D'altra banda, el departament que dirigeix María José Salvador també està abonant en temps i forma el pagament de les ajudes al lloguer i rehabilitació de 2015. D'aquesta manera, la Conselleria vol evitar els perjuís que suposa per als beneficiaris l'acumulació de deute, com fins la passada legislatura era habitual.

Finalment, cal recordar que la Unió Europea està investigant la gestió de les ajudes de l'anterior Consell, per a la qual cosa la conselleria hi ha remés tota la informació necessària. També, la Intervenció General de la Generalitat està estudiant la forma de resoldre els prop de 1.100 expedients que afecten unes altres tantes famílies que es van quedar sense tramitar per una resolució de paralització de l'anterior consellera Isabel Bonig.

Galeria d'imatges