President
#FallesUNESCO

Puig anima a aprofitar la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per a potenciar una festa "única" i "extraordinària"

30/11/2016
Puig anima a aprofitar la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per a potenciar una festa 'única' i 'extraordinària'
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat perquè les institucions aprofiten la "gran oportunitat" que suposa que les Falles hagen sigut declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO per a potenciar i reactivar aquesta "extraordinària" festa que, segons ha afirmat, "és única en la humanitat".
- - El Consell de la Generalitat agraeix al sector faller el treball realitzat i la il·lusió invertida al llarg de la història
- Mónica Oltra assegura que les Falles de València estan, des d'ara, "on es mereixen" per tractar-se d'un fenomen cultural "grandiós"


El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat perquè les institucions aprofiten la "gran oportunitat" que suposa que les Falles hagen sigut declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO per a potenciar i reactivar aquesta "extraordinària" festa que, segons ha afirmat, "és única en la humanitat".

Ximo Puig, junt amb la vicepresidenta, Mónica Oltra, i el conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha realitzat aquestes declaracions després de conéixer la decisió del Comité Intergovernamental de la UNESCO, reunit aquest dimecres a la ciutat d'Addis Abeba (Etiòpia), que ha aprovat que la festa de les Falles passe a formar part de la Llista Representativa de Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Els membres del Consell han acompanyat en l'Ajuntament de València els representants de la corporació municipal amb l'alcalde d'aquests, Joan Ribó, al capdavant.

Després d'emetre's el veredicte de la UNESCO, Puig també ha agraït a tots els actors que formen part del sector faller el treball realitzat i la il·lusió invertida en aquesta festa "en el transcurs de la història".

El president, que ha fet referència als valors que conflueixen en les Falles, com la "convivència" o la "capacitat d'agermanament entre els uns i els altres", ha destacat, a més, la dimensió "cultural, social i solidària" d'aquesta festivitat, així com la seua "extraordinària projecció internacional". Ha manifestat que les Falles són "la gran festa de la convivència, del color, de l'harmonia, una festa que ara tindran l'oportunitat de conéixer més persones".

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que les Falles de València estan, des d'ara, "on es mereixen", ja que es tracta d'un "fet cultural extraordinari i grandiós".

D'aquesta manera, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha felicitat a tots els valencians i les valencianes i, en general, a tota la humanitat, perquè "acaba de rebre un regal molt gran, les Falles de València".

Així mateix, Oltra ha expressat la seua "alegria" per estar representant el Govern Valencià i formar-ne part "en aquest moment històric".

Documents

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha abogado por que las instituciones aprovechen la 'gran oportunidad' que supone que las Fallas hayan sido declaradas Patrimonio Inmaterial de la Humanidad por la Unesco para potenciar y relanzar esta 'extraordinaria' fiesta que, según ha afirmado, 'es única en la humanidad'.

Talls de veu relacionats

- Declaracions del President de la Generalitat, Ximo Puig

- Declaracions de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra