Sanitat Universal i Salut Pública
Inversions sanitàries

Sanitat invertirà prop de 19 milions d'euros a Xàtiva-Ontinyent en millores d'equipaments i un nou hospital

12/01/2017
Sanitat invertirà prop de 19 milions d'euros a Xàtiva-Ontinyent en millores d'equipaments i un nou hospital
- Es destinen 1,3 milions a equipament; 308.000 euros, a reformes; 380.000 euros, a la Unitat Oncològica de l'hospital de dia; 414.280 euros, a eficiència energètica i 82.000 euros, a l'adequació de les rampes d'accés
- Aquestes partides figuren en el Pla de dignificació d'infraestructures 2016-2019, que preveu una inversió total en aquest període de 359 milions d'euros
- Carmen Montón ha visitat l'Hospital Lluís Alcanyís i s'ha reunit amb l'equip directiu del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat una inversió de prop de 19 milions d'euros en el Departament de Salut Xàtiva-Ontiyent que es destinaran a la millora de centres sanitaris i a la construcció del nou hospital d'Ontiyent.

En concret, segons ha detallat en la visita a l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, aquesta dotació tindrà 2,5 milions, assignats per a equipament (1,34 milions), reformes (308.000 euros), Unitat Oncològica de l'hospital de dia (380.000 euros), eficiència energètica (414.280 euros) i adequació de les rampes d'accés (82.000). Aquestes partides figuren en el Pla de dignificació d'infraestructures 2016-2019, que preveu una inversió total en aquest període de 359 milions d'euros.

Montón ha assegurat que "aquest projecte és un dels pilars fonamentals per a potenciar la sanitat pública per la qual aposta aquest govern i perquè els valencians i les valencianes tinguen uns espais assistencials a l'altura de la seua contribució econòmica i social".

La consellera ha destacat que "per primera vegada, s'escometrà de manera simultània un pla que suposa, abans que res, una proposta estratègica orientada a millorar els espais assistencials, els equipaments i les tecnologies de la informació aplicades a l'àmbit sanitari".

Ha resumit que "es tracta d'atendre millor les persones, en espais més confortables i amb els equips sanitaris adequats perquè els professionals puguen treballar amb la màxima eficàcia".

En el cas específic de Xàtiva-Ontiyent, la major part de la inversió correspon al nou hospital d'Ontiyent, amb prop de 16 milions d'euros. No obstant això, també es destinen fons a nous centres de salut, com és el cas del de Quatretonda (430.000 euros) i a xicotetes reformes en instal·lacions d'atenció primària d'aquest departament (35.000 euros).

Visita a l'Hospital Lluís Alcanyís

La consellera ha visitat l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, acompanyada del director general d'assistència sanitària, Rafael Sotoca; l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i diverses regidores de l'Ajuntament d'Ontinyent.

Junt amb la gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, i l'equip directiu del centre sanitari, la consellera ha realitzat un recorregut per distintes àrees d'aquest hospital.

A continuació, ha mantingut una reunió amb tot l'equip directiu del Departament de Salut.

Galeria d'imatges