President
Informe CEV

Puig insisteix en la necessitat d'elaborar un pla d'infraestructures a llarg termini per a la Comunitat Valenciana en col·laboració amb el Govern central

20/07/2017
Puig insisteix en la necessitat d'elaborar un pla d'infraestructures a llarg termini per a la Comunitat Valenciana en col·laboració amb el Govern ...
- El president ha explicat que l'objectiu és que aquest pla siga "una qüestió estructural i no conjuntural"
- El Consell té pendents reunions amb Rajoy i De la Serna per sol·licitar l'Executiu central que actue amb un "criteri racional i que ajude a l'economia"
- El president ha explicat que l'objectiu és que aquest pla siga "una qüestió estructural i no conjuntural"
- El Consell té pendents reunions amb Rajoy i De la Serna per sol·licitar l'Executiu central que actue amb un "criteri racional i que ajude a l'economia"


El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit en la importància d'elaborar un pla d'infraestructures per a la Comunitat Valenciana a llarg termini i en col·laboració amb el Govern central.

Així ho ha explicat el cap del Consell durant el comité executiu de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), on l'entitat ha presentat un informe sobre les necessitats de la Comunitat en matèria d'obres públiques que "serà un bon motor d'arrancada per al que deu ser un bon pla d'infraestructures", ha dit el president.

Segons ha explicat Puig, l'objectiu és que aquest pla siga "una qüestió estructural, no conjuntural", perquè "les infraestructures no poden definir-se d'una legislatura a l'altra". "Hem d'anar més enllà i intentar formalitzar un gran acord per a que, lligat a les disponibilitats pressupostàries, es puga anar executant les distintes obres", ha assegurat.

En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat té pendents sengles reunions amb el president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, i amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per sol·licitar l'Executiu central que actue amb un "criteri racional i que ajude a l'economia" en relació a les inversions.

"A la Comunitat Valenciana, en els últims cinc anys, s'ha invertit menys de la meitat de la meitat del que ens corresponia", ha lamentat Puig, qui ha assegurat que la situació actual és "inaguantable".

Així mateix, el cap del Consell ha reclamat al Govern la renovació dels convenis existents amb el Ministeri de Foment que, en l'actualitat, no es porten a terme. "El que volem és que refem els convenis, que siguen reals i que es complisquen", ha conclòs.

Documents

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

- El president ha explicat que l'objectiu és que aquest pla siga "una qüestió estructural i no conjuntural" - El Consell té pendents reunions amb Rajoy i De la Serna per sol·licitar l'Executiu central que actue amb un "criteri racional i que ajude a l'economia"

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig