President
Seguretat

La Generalitat aposta per reforçar la formació, la coordinació i l'autoprotecció per lluitar contra el terrorisme

31/08/2017
La Generalitat aposta per reforçar la formació, la coordinació i l'autoprotecció per lluitar contra el terrorisme
- El president ha assistit a la reunió extraordinària del Gabinet Tècnic de Coordinació de Policies Locals, on ha destacat la necessitat de consolidar l'"espai de cooperació i col·laboració entre les policies"
- Puig ha posat en relleu la necessitat de "lluitar contra els episodis de racisme i xenofòbia que s'han produït contra la comunitat musulmana"
- El president ha assistit a la reunió extraordinària del Gabinet Tècnic de Coordinació de Policies Locals, on ha destacat la necessitat de consolidar l'"espai de cooperació i col·laboració entre les policies"
- Puig ha posat en relleu la necessitat de "lluitar contra els episodis de racisme i xenofòbia que s'han produït contra la comunitat musulmana"

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància de reforçar la formació policial, la coordinació entre cossos de seguretat i l'autoprotecció dels agents com a mesures per prevenir possibles atacs terroristes, al mateix temps que ha subratllat "el compromís de la Generalitat amb la lluita antiterrorista i antigihadista".

Així s'ha expressat el president després de la reunió extraordinària del Gabinet Tècnic de Coordinació de Policies Locals, que ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat, i en la qual també ha participat el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergència, José María Ángel.

El cap del Consell ha remarcat que la Generalitat, que té competències en la coordinació dels cossos de seguretat locals, vol consolidar l'"espai de cooperació i col·laboració entre les policies, sobretot en l'àmbit preventiu contra el terrorisme per tenir la major eficàcia possible".

Entre els punts tractats en la reunió per actuar a curt termini es troba l'augment del pla de cursos de formació previstos per l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) per 2017. "La formació contra el terrorisme és bàsica, i anem a intentar augmentar exponencialment els cursos i els continguts", ha recalcat Puig.

A més, la Generalitat ha instat als ajuntaments a convocar trimestralment les juntes de seguretat per l'elaboració de plans de treball, cercar fórmules de relació amb la comunitat musulmana i de coordinació amb els serveis socials i de joventut o elaborar mapes de riscos potencials als termes municipals. El cap de l'Executiu valencià ha incidit que no només han de convocar-se com resposta a esdeveniments concrets, sinó de forma periòdica, per "posar la sobre la taula tots els recursos, visions i capacitats".

Una altra de les mesures plantejades és l'augment de la prevenció i l'autoprotecció dels agents, estenent l'ús del jupetí antibales i antitall, superant les patrulles unipersonals i analitzant les zones més sensibles de cada municipi.

A més, el president ha informat que s'ha plantejat el debat de l'ús d'armes llargues per part dels agents. "L'ús d'armes llargues ha d'estar associat a una formació específica i el més exigent possible", ha recordat Puig.

D'altra banda, el cap del Consell ha posat en relleu la necessitat de "lluitar contra els episodis de racisme i xenofòbia que s'han produït contra la comunitat musulmana en els últims dies" i ha cridat a "entendre la convivència com un espai comú". "Aquesta és una societat que vol viure en llibertat, pau, cohesió i igualtat, atenent a les diferents maneres de pensar, que està radicalment en contra de la intolerància i el fanatisme", ha postil·lat el president.

Puig també ha comunicat que va a proposar al delegat de Govern a la Comunitat la convocatòria de la Junta Autonòmica de Seguretat, per "plantejar, amb una visualització clara, el combat comú contra el terrorisme", en el qual, ha assegurat, "no hi ha cap departamentalisme". A més, ha anunciat que des del Consell es tornarà a instar al Ministeri d'Hisenda a que atenga en els pressupostos de 2018 a la necessitat de reposició de funcionariat, "per recuperar tot el terreny perdut en l'ocupació en funcions tan bàsiques i fonamentals com la seguretat".

Així mateix, Puig ha fet una crida a prendre accions més enllà de les de caràcter policial, treballant "les sinergies i la transversalitat entre els ajuntaments i la Generalitat en tot el referit al desenvolupament de mesures preventives de caràcter social i educatiu", al mateix temps que ha agraït el treball a tots els cossos i forces de seguretat de l'Estat, i ha afegit que la seguretat representa un actiu "fonamental" de la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

- El president ha asistido a la reunión extraordinaria del Gabinete Técnico de Coordinación de Policías Locales, donde ha destacado la necesidad de consolidar el "espacio de cooperación y colaboración entre las policías"

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig