Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

El Consell aprova més d'1,6 milions d'euros per a l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana del nucli antic d'Oliva

15/09/2017
- Les actuacions de renovació urbana (ARRU) es gestionaran a través d'un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament d'Oliva
- L'actuació comprén l'edificació de 12 habitatges i la rehabilitació de 60 habitatges
El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Habitatge Obres Públiques i Vertebració del Territori i l'Ajuntament d'Oliva per a gestionar les actuacions de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) d'aquest municipi per a l'any 2017, en el marc del Pla Estatal d'Habitatge 2013-2016, que permet que les actuacions s'executen fins a 31 de desembre de 2017.

En aquest sentit, el conveni estableix una subvenció per a l'exercici 2017 d'1.611.000 euros, d'aquesta quantitat, la Generalitat aportarà 376.000 euros i el Ministeri de Foment, 1.235.000 euros.

En 2016, es va declarar el ARRU del casc antic d'Oliva i es va estimar el cost total de l'actuació en 3.999.000 euros, a aportar pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Ajuntament i els particulars.

En el marc d'aquest conveni s'inclou l'edificació de 12 habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus "B", en el Nucli Antic d'Oliva. També comprén les obres de demolició i de reurbanització necessàries i la realització de les funcions de gestió tècnica i informació a través d'un equip tècnic.

Així mateix, s'han programat actuacions dirigides a la rehabilitació de 60 habitatges, amb obres de recuperació d'elements estructurals de l'edifici, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat dels habitatges.

El Consell aposta fermament per actuar en la ciutat consolidada i, per tant, per la rehabilitació i regeneració urbana, però no solament per a recuperar i renovar habitatges en els nuclis històrics i els espais urbans de les ciutats de tot el territori valencià, sinó també per a reactivar l'economia i tots els oficis relacionats amb la construcció com la lampisteria, fusteria, pintura o electricitat.