Presidència
#Creaturisme

Turisme promociona per primera vegada l'oferta de turisme ornitològic en el "Delta Birding Festival"

23/09/2017
Turisme promociona per primera vegada l'oferta de turisme ornitològic en el 'Delta Birding Festival'
- És el festival que més visitants estrangers rep i l'únic d'Espanya que destina els seus beneficis a l'estudi i conservació dels ocells i la naturalesa
- Colomer ressalta que la promoció del turisme ornitològic suposa la creació d'un nou producte experiencial de valor que contribueix a la desestacionalització
L'Agència Valenciana del Turisme està present per primera vegada en el Festival Internacional d'Ornitologia del Delta de l'Ebre, que se celebra a Amposta fins al diumenge 24 de setembre.

L'objectiu de la participació és mostrar les diferents opcions que ofereix la Comunitat Valenciana per a gaudir de l'albirament d'aus (birdwatching) una oferta turística cada vegada més demandada pels amants de la naturalesa.

En el programa d'activitats del festival s'inclou una presentació específica a càrrec dels guies de l'Associació de Guies de Birding de la Comunitat Valenciana, Yannina Maggioto i Virgili Beltrán, que versarà sobre les possibilitats d'observació d'aus en la nostra terra. La presentació posarà l'accent principalment en la diversitat d'hàbitats i les bones condicions d'accessibilitat que ofereixen.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que el turisme ornitològic "és un producte d'alt valor experiencial connectat amb el nou relat turístic vinculat a la naturalesa i el territori de la Comunitat Valenciana".

Colomer ha subratllat que la promoció d'aquesta nova oferta turística "respon a objectius estratègics fonamentals com la desestacionalització i l'especialització de l'oferta".

El turisme ornitològic és un dels productes inclosos en l'estratègia #CreaTurisme de l'Agència Valenciana del Turisme. En aquest marc, s'impulsa la creació d'un "club de producte" d'àmbit autonòmic, que integra entitats, empreses i serveis que ofereixen propostes d'experiències i activitats entorn del món de les aus i la seua observació, com poden ser els guies especialitzats o els allotjaments que presten especial atenció als requeriments d'aquest tipus de turistes birdwatchers.

El festival de turisme ornitològic de major presència internacional

El Delta Birding Festival, el festival ornitològic d'Espanya que més visitants estrangers rep, compta amb expositors de països tan diferents com Colòmbia, Uganda, Polònia i Senegal.

El Festival Internacional d'Ornitologia del Delta de l'Ebre celebra enguany la seua quarta edició i continua sent l'únic festival en el nostre país que destina el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l'estudi i la conservació dels ocells i la naturalesa. En aquesta ocasió es destinarà aquesta aportació econòmica a l'estudi de les rutes migratòries de la tórtola comuna o europea.

Galeria d'imatges