President
Emergències

La Generalitat signa un conveni amb l'Ajuntament de València per a estendre el treball de la Unitat Canina de Rescat a tota la Comunitat Valenciana

22/09/2017
- Puig: "És important que les administracions públiques col·laboren i sumen esforços per a proporcionar els millors serveis als ciutadans"

- La Unitat Canina de l'Ajuntament de València podrà rescatar persones soterrades o desaparegudes en tota la Comunitat Valenciana a través del 112
- Puig: "És important que les administracions públiques col·laboren i sumen esforços per a proporcionar els millors serveis als ciutadans"

- La Unitat Canina de l'Ajuntament de València podrà rescatar persones soterrades o desaparegudes en tota la Comunitat Valenciana a través del 112

València.
La Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València han signat un conveni de col·laboració per a estendre el treball de la Unitat Canina de Rescat del consistori a tot l'àmbit de la Comunitat Valenciana, especialment en aquelles situacions d'emergència que requerisquen la localització de persones soterrades o desaparegudes.

Després de signar el document, que també ha sigut rubricat per la regidora de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, Anaïs Menguzzato, el cap del Consell ha destacat la importància de mantenir la col·laboració entre institucions, tal com demostra aquest conveni. "És important que les administracions públiques col·laboren i sumen esforços per a proporcionar els millors serveis possibles als ciutadans".

El document compromet a la Generalitat i a l'Ajuntament a col·laborar en accidents i situacions d'emergència que requerisquen la localització de persones soterrades o desaparegudes a través del 112 i de la Unitat Canina de Rescat del consistori, amb l'objectiu d'aprofitar al màxim les capacitats d'aquest equip especial pertanyent al cos municipal de bombers de València.

En aquest sentit, Puig ha recordat la necessitat "fonamental" d'estar sempre previnguts davant qualsevol emergència, i ha destacat el "gran treball" que realitzen les unitats canines davant catàstrofes com la de Mèxic, on, ha recordat, "van ajudar a salvar diverses vides".

Aquesta unitat està formada per gossos, bombers de València i voluntaris de Protecció Civil i compta també amb recursos tècnics complementaris com els sistemes de control remot d'aeronaus no tripulades (drons).

Tal com ha explicat el president, la Generalitat considera d'interès l'extensió a la resta del territori de la Comunitat Valenciana les capacitats de localització de persones que es desenvolupen a través d'aquesta unitat.

Contingut del conveni

En aquest conveni s'estableix el marc operatiu que regirà la col·laboració entre ambdues institucions i s'ordenen els criteris pels quals es regirà la participació de la Unitat Canina de Rescat en accidents o situacions d'emergència en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat promourà la formació específica de la Unitat Canina, a través de l'organització de cursos i s'organitzaran de manera conjunta jornades formatives i simulacres.

Per la seua banda, el departament de Bombers, Prevenció, Intervenció en Emergències i Protecció Civil de l'Ajuntament de València haurà de mantenir actualitzada la informació necessària per a notificar i mobilitzar els recursos, una mobilització que es durà a terme a través del sistema integrat de gestió d'emergències del 112.

L'acord tindrà una vigència de quatre anys i inclou una clàusula de no increment de despesa per a cap de les parts, que haurà de ser atesa amb els seus mitjans materials.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

- Puig: 'Es importante que las administraciones públicas colaboren y sumen esfuerzos para proporcionar los mejores servicios a los ciudadanos' - La Unidad Canina del Ayuntamiento de València podrá rescatar personas sepultadas o desaparecidas en toda la Comunitat Valenciana a través del 112

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig