President
Reunió amb regants

Puig demana al Govern estatal que escolte el "clamor" del Baix Segura i adopte mesures immediates davant de "l'extraordinària" situació de sequera

21/11/2017
Puig demana al Govern estatal que escolte el 'clamor' del Baix Segura i adopte mesures immediates davant de 'l'extraordinària' situació de sequera
- El president emplaça l'Executiu central a "prendre decisions" amb "valentia" perquè "no es pot estar impassible davant del patiment de tantes persones"
- Assegura que cal garantir estructuralment l'aigua tant per a les explotacions agràries com per a la població
- El president emplaça l'Executiu central a "prendre decisions" amb "valentia" perquè "no es pot estar impassible davant del patiment de tantes persones"
- Assegura que cal garantir estructuralment l'aigua tant per a les explotacions agràries com per a la població

Dolores
. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat aquest dimarts al Govern central que escolte el "clamor" existent al Baix Segura i adopte "les mesures extraordinàries que mereix una situació extraordinària" com la que es viu per la falta d'aigua.

Puig, que s'ha reunit a Dolores amb comunitats de regants del Baix Segura i del Tajo-Segura, ha assenyalat que és necessària l'adopció de "solucions immediates" per a combatre la "pèrdua d'oportunitats" que està suposant per a milers de persones la situació extrema de sequera.

"He vist molt de patiment en aquests moments; he vist una situació d'angoixa, i no es pot estar impassible davant del patiment de tantes persones, sinó que cal prendre decisions, totes les que cada administració puga prendre", ha remarcat el cap del Consell.

"Per descomptat, la Generalitat es compromet a prendre totes les decisions que puga prendre, però el Govern d'Espanya, que és el competent en qüestions fonamentals per a atallar aquesta situació, ha de tindre coratge, valentia i, sobretot, sensibilitat", ha subratllat després de la reunió amb regants, que es produeix una setmana després de la trobada que va mantindre, acompanyat de la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, amb la ministra del ram, Isabel García Tejerina, per a traslladar-li aquesta mateixa necessitat.

Puig ha reclamat en aquest sentit solucions per a "garantir estructuralment l'aigua tant per a les explotacions agràries com per a les persones".

El responsable de la Generalitat, que també ha assistit en aquesta localitat al primer tall de la carxofa, ha indicat que "la Comunitat se sent deutora amb la zona i amb el treball dels seus agricultors, que, durant anys i panys, han estat modernitzant els regs i han demostrat ser capaços de cuidar millor que ningú aquest factor de creixement de vida fonamental que és l'aigua".

La carxofa, cultiu de referència per al Baix Segura

El president ha destacat que la carxofa és un cultiu "essencial per al Baix Segura i per a la Comunitat Valenciana" i ho és pel "bon treball que han realitzat els agricultors i les empreses agroalimentàries fins a convertir aquesta comarca en la zona de referència d'aquest cultiu".

També ha ressaltat que el Baix Segura ha aconseguit "ser la segona zona productora d'Espanya, amb 2.000 hectàrees destinades al cultiu i una producció superior a les 26.000 tones". "Heu aconseguit ser líders en exportació, ja que l'any 2016 a Espanya es van exportar prop de 11.000 tones de carxofes i pràcticament la meitat van eixir del Baix Segura", ha subratllat.

El cap de l'executiu valencià ha afegit que aquest fet no és casualitat perquè "cal fer les coses bé per a ser líders en un sector com l'agroalimentari, en què cada vegada la competència és major i es competeix amb més països de procedència".

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

- El president emplaza al Ejecutivo central a "tomar decisiones" con "valentía" porque "no se puede estar impasible ante el sufrimiento de tantas personas" - Asegura que hay que garantizar estructuralmente el agua tanto para las explotaciones agrarias como para la población

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president, Ximo Puig, sobre la necessitat d'aigua al Baix Segura