President
Premios Euterpe

Puig expressa el reconeixement del Consell a les societats musicals per la seua labor de conservació del patrimoni cultural

22/11/2017
Puig expressa el reconeixement del Consell a les societats musicals per la seua labor de conservació del patrimoni cultural
- El president ha destacat la capacitat d'identificar i cohesionar el territori valencià que tenen aquestes societats, després de l'inici dels tràmits per a declarar-les BIC
- Puig ha intervingut en el lliurament dels premis Euterpe, de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, amb motiu del Dia de Santa Cecília
València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha expressat el reconeixement del Consell a les societats musicals valencianes, després del recent inici dels tràmits perquè aquestes aconseguisquen la categoria de bé d'interés cultural (BIC) per part la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat.

En el lliurament dels premis Euterpe, atorgats en el Palau de la Generalitat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana amb motiu del Dia de Santa Cecília, Puig ha considerat que "l'ànima d'un poble té molt a veure amb la seua banda".

El cap del Consell ha recordat que les bandes de música estan presents en el 95 % dels municipis de la Comunitat i que conformen un projecte social i educatiu amb "una potència enorme", en què participen prop de 600 societats amb 60.000 alumnes i més de 200.000 socis.

El president ha felicitat la Federació de Societats Musicals de la Comunitat pel seu 50 aniversari, que se celebrarà en 2018, i ha assegurat que el Palau de la Generalitat sempre acollirà els seus membres.

Reconeixements

Els premis Euterpe han reconegut la Unió Musical de Muro en la categoria de participació, premi recollit per la seua presidenta, Soraya Sanchis.

En la categoria de dedicació a la seua societat musical, els premiats ex-aequo han sigut Eduardo Aracil Monllor, de la Societat Unió Musical i Artística de Sax, i Ramón Hernández Yago, de la Banda Simfònica Cercle Catòlic de Torrent.

El premi Euterpe a la institució o empresa pública o privada ha sigut per a l'Ajuntament de Llíria, i ha sigut recollit per l'alcalde de la localitat, Manuel Civera.

Finalment, el premi Euterpe extraordinari de la junta directiva ha sigut per a Juan Vicente Mateu Alemany.

L'acte s'ha tancat amb l'actuació de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals.

Galeria d'imatges