Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

La Conferència de Ciutats Solidàries amb el Poble Sahrauí insta la comunitat internacional a protegir els drets humans i incrementar l'ajuda humanitària

25/11/2017
La Conferència de Ciutats Solidàries amb el Poble Sahrauí insta la comunitat internacional a protegir els drets humans i incrementar l'ajuda ...
- La jornada s'ha celebrat a València organitzada per la Conselleria de Transparència junt amb la Delegació Sahrauí a Espanya i altres entitats i federacions d'ajuda a aquest col·lectiu
- El Govern valencià destina enguany 200.000 euros a projectes d'assistència humanitària a la població sahrauí refugiada als campaments de Tindouf, a Algèria
La Conferència de Ciutats Solidàries amb el Poble Sahrauí celebrada a València ha instat la comunitat internacional a vetlar i protegir els drets humans al Sàhara Occidental ocupat. Al mateix temps, ha fet una crida a incrementar l'ajuda de la població sahrauí refugiada als campaments de Tindouf, a Algèria.

Són algunes de les conclusions d'aquesta jornada de treball organitzada per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació junt amb la Delegació Sahrauí a Espanya, la Federació d'Institucions Solidàries amb el Poble Sahrauí, la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià i la Delegació Sahrauí per a la Comunitat Valenciana. També ha comptat amb la col·laboració de la Universitat de València.

L'acte d'inauguració ha estat a càrrec del director general de Cooperació, Federico Buyolo, l'alcalde de València, Joan Ribó, la vicerectora de la Universitat de València, Rosa Puchades, i Jira Bulahi, delegada per a Espanya del Front Polisario i membre del Secretariat Nacional.

Tots els ponents han renovat el compromís amb el futur en llibertat del poble sahrauí i han destacat la solidaritat del poble valencià. En aquest sentit, el director general de Cooperació ha recordat que enguany el Govern valencià ha destinat 200.000 euros a projectes d'assistència humanitària per tal de millorar les condicions de vida de la població refugiada sahrauí als campaments de Tindouf.

Durant la conferència, els i les participants han exigit el cessament de l'ocupació del Sàhara Occidental per part del Regne de Marroc i l'exercici del dret del poble sahrauí a l'autodeterminació. També s'ha lloat el paper que està desenvolupant la Unió Nacional de Dones Sahrauís als camps de refugiats i han fet especial referència a les dones desaparegudes als territoris ocupats.

Al llarg d'aquesta jornada s'han celebrat diverses taules redones on s'ha debatut al voltant de les respostes des de les institucions locals cap a un nou model de cooperació entre ciutats o la violació de drets humans a les zones ocupades. També ha participat el ministre de Cooperació del Front Polisario, Bulahi Mohammed, per a explicar la situació dels campaments de refugiats i el dèficit de l'ajuda humanitària.

Galeria d'imatges