President
120 aniversari Stadler Rail Valencia

Puig destaca la importància de potenciar el transport ferroviari en tots els àmbits i demana una inversió "més decidida" en els grans corredors europeus

13/12/2017
Puig destaca la importància de potenciar el transport ferroviari en tots els àmbits i demana una inversió 'més decidida' en els grans corredors ...
- El president ha visitat l'empresa Stadler, on es fabriquen els nous trens duals de la Línia 9 del TRAM d'Alacant que s'incorporaran a partir de 2019
- Reclama que es concloguen les obres pendents del corredor mediterrani, una infraestructura "fonamental" per a les exportacions espanyoles
- El president ha visitat l'empresa Stadler, on es fabriquen els nous trens duals de la Línia 9 del TRAM d'Alacant que s'incorporaran a partir de 2019
- Reclama que es concloguen les obres pendents del corredor mediterrani, una infraestructura "fonamental" per a les exportacions espanyoles

Albuixech
. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la necessitat de potenciar el desenvolupament d'infraestructures relacionades amb el ferrocarril en tots els àmbits, tant a nivell urbà com interurbà, i ha demanat una inversió "molt més decidida" en els grans corredors europeus.

Així s'ha manifestat el cap del Consell en la seua visita a les instal·lacions de l'empresa de fabricació de locomotores i trens lleugers d'Albuixech amb motiu del seu 120 aniversari. A l'acte també han assistit la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Durant la visita, el president ha pogut conéixer el procés de construcció dels sis trens nous que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adquirit per a la xarxa del TRAM d'Alacant. Aquest contracte, que ha sigut adjudicat a Stadler Rail València per un valor de 43,3 milions d'euros, permetrà substituir els vehicles que circulen actualment per la Línia 9 del TRAM, que connecta els municipis de Benidorm i Dénia.

En la intervenció, Ximo Puig, ha subratllat el protagonisme d'Stadler en el desenvolupament del transport valencià, que es veurà reflectit en la fabricació de les sis unitats noves del TRAM d'Alacant que s'integraran a la xarxa a partir de 2019.

Es tracta de trens que comptaran amb un disseny i unes característiques tècniques actualitzades d'acord amb la normativa existent i compatibles amb la utilització de sistemes de seguretat, control i comunicacions d'última tecnologia.

La incorporació d'aquests vehicles, que funcionaran mitjançant propulsió dual dièsel i elèctrica per a garantir una major fiabilitat i seguretat en el servei ferroviari, forma part del procés de modernització de la Línia 9 del TRAM impulsada per la Generalitat i que disposa d'un pressupost conjunt que supera els 110 milions d'euros. Això permetrà equiparar aquesta línia amb la resta de l'explotació del TRAM d'Alacant en condicions de qualitat, accessibilitat i seguretat.

En l'acte de commemoració del 120 aniversari d'Stadler, el cap del Consell ha reiterat la importància de concloure les obres pendents del Corredor Mediterrani, una infraestructura "fonamental", ja que per allà passen prop del 50 % de les exportacions espanyoles.

"Volem que el corredor mediterrani es faça com més prompte millor, que es complisquen tots els terminis i que siga una realitat perquè això serà una magnífica notícia per a les exportacions valencianes", ha insistit sobre això el president, qui també ha remarcat el caràcter "obert i exportador" de la Comunitat Valenciana.

Puig ha destacat també el paper "fonamental" de la indústria ferroviària, que ha sigut "capaç de competir en seguretat i qualitat en els mercats més exigents", i ha agraït el treball realitzat per Stadler per a situar el territori valencià "en tots els mercats del món".

Així mateix, ha manifestat que la Generalitat està apostant "clarament" per la indústria mitjançant la generació "d'un escenari vinculat a l'estabilitat, l'honradesa i el diàleg social", que permet el desenvolupament d'una activitat econòmica "potent i sana". Per al president, es tracta de "la millor notícia per a la sostenibilitat i l'absoluta consciència de futur que ha de tindre aquesta comunitat".

Noves unitats de ferrocarril

Durant la visita a Stadler, els representants del Govern valencià han pogut observar la maqueta a grandària real de la cabina del tren que ha dissenyat la companyia ferroviària, que actualment està treballant per a incorporar les modificacions fetes a instància d'FGV per a aplicar-les en el projecte i la fabricació de les noves unitats.

Els trens nous destaquen per l'ergonomia del lloc de conducció i la gran visibilitat que ofereix, factor fonamental en la conducció i particularment en la seua futura operació urbana com a tramvia.

Alhora, aquests vehicles milloren les condicions d'accessibilitat fixades per la legislació vigent, marcades pel Reial decret 1544/2007, la llei de la Comunitat Valenciana de 2009 sobre la matèria i la norma per a les portes EN-14752.

La tracció dual possibilita la circulació dels trens tant en els trams electrificats de la xarxa, entre Alacant i Benidorm, com en la resta fins a Dénia (Línia 9). El nou material, per les característiques tècniques que té està adaptat per a circular en trams tramviaris com el que s'està condicionant a Dénia o en altres punts ja en servei i afavoreix així la integració del traçat ferroviari en l'entorn urbà.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

- El president ha visitado la empresa Stadler, donde se fabrican los nuevos trenes duales de la línea 9 del TRAM d'Alacant que se incorporarán a partir de 2019 - Reclama que se concluyan las obras pendientes del Corredor Mediterráneo, una infraestructura "fundamental" para las- exportaciones españolas

Talls de veu relacionats

- Declaracions del presdent de la Generalitat, Ximo Puig