Presidència

Més de 250 alumnes de cicles formatius participen en la I Jornada de Formació Professional d'Emergències i Protecció Civil a Elda

19/12/2017
Més de 250 alumnes de cicles formatius participen en la I Jornada de Formació Professional d'Emergències i Protecció Civil a Elda
- José María Ángel inaugura la primera edició d'aquestes jornades d'intercanvi de coneixements
- Les jornades mostren futures eixides professionals als alumnes
El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha inaugurat les I Jornades d'Emergències i Protecció Civil que ha organitzat el Centre Integrat Públic de Formació Professional Vall d'Elda.

Aquest és un dels primers cinc centres que el curs 2016-2017 han començat a impartir els cicles formatius mitjà i superior d'Emergències i Protecció Civil. En la inauguració també ha participat la directora general de Formació Professional, Marina Sánchez, i el director del centre, Cristóbal Melgarejo.

Més de 250 alumnes de cicles formatius participen en aquesta primera edició de les jornades. Entre dimarts i dimecres es desenvoluparan ponències, seminaris i exhibicions de la mà de diversos professionals de les emergències per a donar a conéixer els seus protocols d'actuació i intervenció o les eines que utilitzen.

José María Ángel, encarregat d'obrir el cicle de ponències, ha explicat el full de ruta de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i ha incidit en el fet que "de la necessitat de professionalització del personal dels col·lectius d'emergències -bombers, bombers forestals, tècnics d'emergències, etc.- es van crear els nous cicles en cinc instituts de la Comunitat Valenciana el curs escolar passat".

"Una experiència positiva per la gran motivació i implicació d'alumnes i professors, molts dels quals són professionals de les matèries i els permet transmetre bé la realitat del sistema, a més de facilitar la realització de les pràctiques", afig el director general.

En total, 150 alumnes van iniciar durant el curs 2016-2017 el cicle mitjà i 120, el cicle superior de formació professional en Emergències i Protecció Civil.

Ángel ha assenyalat que, en coordinació amb la direcció general d'FP, l'Agència de Seguretat i Emergències ha sol·licitat la col·laboració de diferents organismes i serveis per a poder oferir suficients places per al desenvolupament de l'FCT, la formació en centres de treball, de març a maig de 2018. Alguns dels centres on ja està previst que es desenvolupe l'FCT els alumnes d'aquests cicles de nova implantació són en els serveis de bombers, dels bombers forestals i en ajuntaments de municipis amb més de 5.000 habitants.

Galeria d'imatges