President
IX Fòrum de Lideratge Turístic d'Exceltur

Puig assenyala que un impost turístic seria "un pedaç" a la Comunitat Valenciana davant del problema de l'infrafinançament

16/01/2018
Puig assenyala que un impost turístic seria 'un pedaç' a la Comunitat Valenciana davant del problema de l'infrafinançament
- El president ha afirmat que els gravàmens han de ser "progressius i útils a la governança global"
Madrid. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que un impost turístic seria "un pedaç" en el cas de la Comunitat Valenciana davant del problema del finançament autonòmic insuficient.

Puig ha participat en el panell de clausura oficial del IX Fòrum de Lideratge Turístic Exceltur en Fitur, amb el títol "Resharping tourism: com créixer sosteniblement i agilitzar la transformació digital".

"El que ha de solucionar el problema d'infrafinançament de la Comunitat Valenciana és el finançament autonòmic", ha assenyalat Puig, que ha afegit que "el principal" és un nou model "que iguale els ciutadans".

Segons el cap del Consell, aquesta taxa "no ajuda a res" en una comunitat com la valenciana amb una oferta turística tan heterogènia, per la qual cosa ha rebutjat l'establiment d'aquesta mesura, ja que, tal com ha defensat, els impostos han de ser "progressius i útils a la governança global".

El cap de l'executiu valencià ha intervingut junt amb els presidents de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijoo, i del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, a més del president d'Exceltur, José María González; la consellera delegada del grup Riu, Carmen Riu, i el president de Balearia, Adolfo Utor.

En el panell, el president ha manifestat que "hi ha molts àmbits de col·laboració i de cooperació interinstitucional que es poden donar", i ha afegit que "ha d'haver-hi una cogestió publicoprivada", com preveu fer la futura Llei de turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, Puig també ha mostrat la voluntat de la Generalitat de "sumar efectius" mitjançant aliances amb ajuntaments, policies locals i Administració estatal per a enfortir les inspeccions en els pisos irregulars.

En aquest sentit, Puig ha recordat que l'any passat es van realitzar a la Comunitat prop de 20.000 inspeccions d'aquest tipus que van permetre que afloraren al voltant de 12.000 pisos irregulars, i ha afirmat que "l'allotjament, siga en l'àmbit que siga, ha de ser legal, de qualitat i de garanties per al client".

Reunió de les comunitats més turístiques

Abans de l'acte, el president ha avançat la proposta, plantejada de manera conjunta amb Balears, de promoure una trobada multilateral amb les comunitats autònomes més turístiques d'Espanya durant l'any 2018 a Palma.

"Hem decidit convocar una reunió per a intentar establir estratègies comunes de totes les comunitats que tenen un pes turístic més elevat", ha expressat Puig després de la seua trobada amb la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que un impost turístic seria "un pedaç" en el cas de la Comunitat Valenciana davant del problema del finançament autonòmic insuficient.

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig