Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Regeneración democrática

Alcaraz signa un conveni per a impulsar la transparència, la responsabilitat social i la participació des del sector fundacional de la Comunitat

07/02/2018
- El conseller ha destacat que "ens permet aprofundir en la transparència en sectors socials que van més enllà de la política"
El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i el president de l'Associació Espanyola de Fundacions, Javier Nadal, han signat un conveni per a promoure la transparència, la participació ciutadana i la responsabilitat social en el sector fundacional de la Comunitat Valenciana.

En l'acte han participat també la secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez; la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas, i el director general de Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, Josep Ochoa.

Alcaraz ha assenyalat que "es tracta d'un conveni pioner en aquest camp com és el de les fundacions, essencials en àrees com la cultura, l'oci o l'esport, i que ens permet aprofundir en la transparència en sectors socials que van més enllà de la política".

"Ens permetrà continuar avançant amb uns aliats estratègics en una cosa tan fonamental com és la cultura i la societat de la transparència, a més de treballar en l'establiment de clàusules socials o el desenvolupament de pràctiques de responsabilitat social", ha explicat el conseller.

Per la seua banda, el president de l'Associació Espanyola de Fundacions, Javier Nadal, ha valorat aquesta col·laboració amb la Conselleria "per a contribuir al fet que la transparència siga una de les línies de treball de tot el món, fent activitats que redunden en benefici de la societat valenciana i de les persones compromeses amb el sector fundacional".

El conveni recull activitats de divulgació i sensibilització com ara l'assessorament per a la posada en marxa de portals de transparència en les fundacions, en el foment de responsabilitat social i en les qüestions relatives al codi de bones pràctiques.

Al seu torn, l'Associació Espanyola de Fundacions o els seus òrgans a la Comunitat seran els interlocutors en les qüestions relatives a l'àmbit fundacions en les matèries pròpies de la Conselleria, facilitant la seua participació en l'elaboració de les futures normatives.

Es pretenen organitzar també activitats conjuntes per a difondre, desenvolupar i fomentar la transparència, la participació i la responsabilitat social de les fundacions, a més de col·laborar en fòrums de reflexió i debat relacionats amb la regeneració democràtica i l'ètica de les organitzacions.

El sector fundacional a la Comunitat

L'Associació Espanyola de Fundacions és una associació privada i independent que actualment agrupa entorn de 1.000 fundacions espanyoles de les més diverses dimensions, finalitats i àmbits d'actuació. És l'entitat més representativa a nivell nacional i la segona més important d'Europa.

El sector fundacional de la Comunitat Valenciana representa un total de 277 milions d'euros, la qual cosa representa el 8,9 % del VAB (valor afegit brut) del sector fundacional espanyol. D'acord amb les últimes dades disponibles està format per 777 fundacions, ocupa 9.539 persones i els beneficiaris ascendeixen a més de 2 milions de persones.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz