Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Ocupació

El Servef ofereix ajudes d'entre 2.500 i 4.500 euros a les persones desempleades que vulguen emprendre un negoci

14/02/2018
- Per primera vegada el Servef ofereix ajudes perquè dones autònomes embarassades puguen contractar persones desempleades per a transferir-los coneixements abans de la seua baixa maternal
- El Servef subvencionarà els projectes empresarials que tinguen plans de viabilitat
El Servei Valencià d'Ocupació i Formació ofereix ajudes d'entre 2.500 i 4.500 euros a les persones desempleades que vulguen emprendre un negoci.

Així mateix, per primera vegada, el Servef ofereix subvencions perquè les dones embarassades o en tràmit d'adopció puguen contractar algú a qui transferir els seus coneixements abans de la seua baixa maternal.

El 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' publica aquestes dues subvencions dirigides a generar ocupació i activitat econòmica a la Comunitat Valenciana a través de l'emprenedoria.

Ajudes per a emprendre

En el cas de les ajudes per a emprendre un negoci, el Servef oferirà subvencions que oscil·laran entre els 2.500 euros en el cas de persones desempleades o els 4.500 en cas de dones víctimes de violència de gènere.

En qualsevol dels supòsits, el Servei d'Ocupació requereix que el negoci s'ubique a la Comunitat Valenciana i que la persona que emprenga haja estat en situació de desocupació.

Així mateix, els projectes de negoci han de tindre un caràcter innovador i reunir condicions de viabilitat tècnica, econòmica i financera avalada per alguna de les entitats del Mapa d'Entitats de l'Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que el fet d'exigir un projecte de viabilitat "vol evitar la devolució de subvencions que altres vegades s'ha produït després de no haver mantingut l'autònom el mínim termini exigit."

Així, ha recordat que un de cada cinc desempleats va haver de tornar l'ajuda que el Servef li va concedir entre 2010 i 2015. "Amb aquestes ajudes no estàvem fent cap favor a les persones desempleades", ha postil·lat el responsable d'Ocupació, que ha afegit que el fet d'exigir un pla de viabilitat ha estat pactat amb les organitzacions d'autònoms.

Segons Nomdedéu, "cada vegada hi ha més persones desempleades que veuen l'emprenedoria com una eixida professional factible i aquestes subvencions del #NouServef suposaran una espenta en el seu llançament".

Ajudes per a les autònomes embarassades

D'altra banda, el Servef ha publicat, per primera vegada, ajudes perquè les dones autònomes embarassades o en tràmits d'adopció puguen contractar persones desempleades a les quals transferir els seus coneixements abans de la seua baixa maternal.

Són subvencions que van d'entre els 1.500 euros, en el cas de contractes temporals a jornada completa de com a mínim tres mesos de duració, i els 3.500 euros si la duració és de sis mesos. En tots els casos, la quantia de la subvenció s'incrementa en 500 euros si es contracta una persona desempleada amb diversitat funcional o una dona.

La directora general d'Ocupació i Formació, Rocío Briones, ha destacat que, amb aquestes ajudes, el Consell respon a una "justa reivindicació de les dones empresàries de la Comunitat Valenciana i donaran suport a la conciliació familiar i laboral".