Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Educación en valores

Oltra advoca pel foment d'un consum més "crític i responsable" entre els joves

20/02/2018
Oltra advoca pel foment d'un consum més 'crític i responsable' entre els joves
- La vicepresidenta ha assistit a la presentació dels nous materials didàctics per a un consum responsable de les noves tecnologies
- A l'acte han assistit també els consellers d'Educació i d'Economia Sostenible
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat el foment d'un consum "més crític i responsable" entre els joves.

Oltra ha fet aquestes declaracions durant la presentació dels nous materials didàctics per a un consum responsable de les noves tecnologies, i a la que també han assistit el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

En la seua intervenció, la vicepresidenta ha assenyalat que les persones joves i adolescents "tenen inquietuds, són subjectes de ple dret i membres actius de la societat", i com a tals són necessàries actuacions com la que s'ha presentat hui "per a crear consumidores i consumidors crítics".

En aquest sentit ha destacat la importància de triar els productes i serveis que es consumixen no només basant-se en la seua qualitat i preu, "sinó també pel seu impacte ambiental i social", de manera que la compra i el consum es convertisca en un acte responsable i tinguem clar "quin tipus de consumidors volem ser".

Oltra s'ha mostrat molt satisfeta amb aquesta iniciativa, que aposta per incloure tots els sectors de la societat en iniciatives sobre el consum, especialment "els centres educatius, on es produeix la socialització més important d'una adolescent o un xic jove".
La vicepresidenta ha convidat els joves a "ser conscients de cada un dels gestos, passos i hàbits" per a construir entre tots "un món millor", i per a això ha destacat l'important paper que tenen "els recursos educatius", i la implicació i coordinació des dels diversos àmbits de govern "en la seua planificació i aplicació".

Així mateix, ha recordat que, "per al Consell del Botànic, les persones joves són ciutadanes i ciutadans de ple dret i persones formades en valors crítics, sostenibles, responsables i cívics", i mostra d'això són les iniciatives legislatives que s'han dut a terme recentment, com la Llei de polítiques integrals de joventut o la Llei d'infància i adolescència, l'esborrany de la qual es va presentar la setmana passada, i que posa a les persones menors en el centre de les polítiques públiques.

Per la seua banda, el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha assegurat que l'era digital "ens exigeix més que mai convertir-nos en consumidors responsables amb un esperit crític que ens faça mantindre una actitud reflexiva davant del consumisme compulsiu en Internet, i que evita que caiguem en el mal ús d'aquestes tecnologies".

En aquest sentit, ha subratllat que l'educació des de la infància és "clau" per a adquirir aquest esperit crític que permeta "conviure amb la tecnologia de manera adequada" i fomentar una cultura de consum "cada vegada més justa, solidària i responsable".

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

La vicepresidenta y consellera de Igualdad y Políticas Inclusivas, Mónica Oltra, ha defendido el fomento de un consumo "más crítico y responsable" de las nuevas tecnologías entre los jóvenes.