President
Plan Plurianual 2018-2020

La Generalitat invertirà 106 milions per a rehabilitar i ampliar el parc públic d'habitatge

13/03/2018
La Generalitat invertirà 106 milions per a rehabilitar i ampliar el parc públic d'habitatge
- El president ha indicat que es pretén "frenar la lògica de l'exclusió" donant "una oportunitat d'habitatge digne a tots els ciutadans"
- La consellera d'Habitatge ha explicat que el pla tindrà tres línies d'actuació per a aconseguir "un lloguer assequible" per a aquelles persones "que no poden accedir a l'habitatge de renda lliure"
- El president ha indicat que es pretén "frenar la lògica de l'exclusió" donant "una oportunitat d'habitatge digne a tots els ciutadans"
- La consellera d'Habitatge ha explicat que el pla tindrà tres línies d'actuació per a aconseguir "un lloguer assequible" per a aquelles persones "que no poden accedir a l'habitatge de renda lliure"


València.
La Generalitat invertirà 106 milions per a rehabilitar i ampliar el parc públic d'habitatge, a través d'un pla que afectarà 6.129 habitatges i que estarà en vigor entre 2018 i 2020. "Un pla que, s'estima, podria crear al voltant de 10.000 llocs de treball en els sectors de la construcció i la rehabilitació".

Així ho ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la presentació del Pla plurianual de rehabilitació i ampliació del parc públic d'habitatge, a la qual també ha assistit la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, així com promotors, agents immobiliaris, constructors o associacions de consumidors i d'afectats per la hipoteca.

"Si hi ha una política que fusiona el que és el creixement i la política social és la política de l'habitatge, perquè dóna cobertura a un dret social fonamental", ha recalcat el president, que ha incidit que es tracta d'"un dret constitucional", a més d'"un sector fonamental per a la creació d'ocupació".

L'objectiu, en paraules del cap del Consell, és "frenar la lògica de l'exclusió" donant "una oportunitat d'habitatge digne a tots els ciutadans" i, a més, com ha explicat, "posant el focus en la qüestió del lloguer".

En aquest sentit, Puig, que s'ha mostrat preocupat per "la possible nova bambolla" que s'estaria gestant en el sector, ha assegurat que "és exigible situar al mercat habitatge de lloguer a uns preus raonables".

Per la seua banda, la consellera d'Habitatge ha explicat que l'objectiu del pla és aconseguir "un lloguer assequible" per a aquelles persones "que no poden accedir a l'habitatge de renda lliure", especialment, ha explicat, si es troben "en risc de vulnerabilitat".

"Hem situat l'habitatge en l'epicentre de les nostres polítiques", ha explicat Salvador, que ha assenyalat que l'objectiu és que l'habitatge siga "el cinqué pilar de l'estat del benestar, junt amb les pensions, la sanitat, l'educació i la dependència".

La consellera, que ha explicat que el pla presentat beu tant de la Llei de la funció social de l'habitatge com de la nova agenda urbana en el marc europeu, ha informat que el pla tindrà tres línies d'actuació basades en la rehabilitació, la recuperació i l'ampliació del parc públic.

Així, es plantegen actuacions com l'ampliació del parc públic amb concursos de compra, el canvi d'habitatges en règim de compra al de lloguer, la signatura de convenis amb entitats financeres o reprendre les obres en promocions actualment paralitzades, a més de la recuperació d'edificis ocupats irregularment o la d'immobles d'altres departaments de l'Administració.

Política estatal de l'habitatge

Durant la seua intervenció, el president, que ha recordat que la primera llei impulsada per l'actual Govern Valencià va ser la Llei de la funció social de l'habitatge, ha comminat l'executiu central perquè "convoque la comissió bilateral i retire el recurs d'inconstitucionalitat" presentat contra aquesta llei, ja que, com ha assenyalat Puig, el Tribunal Constitucional ha admés en una recent sentència que la Comunitat Foral de Navarra té competències en la qüestió.

D'altra banda, el cap del Consell s'ha referit al Pla estatal d'habitatge aprovat pel passat Consell de Ministres, del qual ha opinat que "hauria d'haver-se consensuat", alhora que ha demanat que se signe amb rapidesa "el conveni amb la Generalitat, perquè puguem actuar i puguem avançar".

Documents

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

- Declaraciones de la consellera de Vivienda, Obra Pública y Vertebración del Territorio, María José Salvador

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig