President
Unión Europea

Puig reivindica el lideratge del Comité de les Regions per a no retrocedir en polítiques de cohesió a Europa

21/03/2018
Puig reivindica el lideratge del Comité de les Regions per a no retrocedir en polítiques de cohesió a Europa
- El president ha signat a Brussel·les l''Aliança per la cohesió', en defensa de la igualtat i desenvolupament de les regions de la UE
- El cap del Consell ha reclamat "una mirada cap a les persones" per a implicar els ciutadans en el projecte europeu
- El president ha signat a Brussel·les la ''Alianza por la Cohesión', en defensa de la igualtat i desenvolupament de les regions de la UE
- El cap del Consell ha reclamat "una mirada cap a les personas" per implicar als ciutadans en el projecte europeu


Bruselas (21.03.18).
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat el paper de les regions per a la implantació de les polítiques de cohesió europees, i ha reivindicat el lideratge del Comité de les Regions perquè "no es perda" el desenvolupament aconseguit fins al moment en aquest sentit.

Puig ha signat a Brussel·les el document 'Aliança per la cohesió', junt amb el president del Comité de les Regions, Karl-Heinz Lambertz, en defensa del desenvolupament de les polítiques de cohesió entre territoris de la Unió Europea a partir de 2020 i de la seua dotació econòmica suficient.

"Estem en un moment decisiu per a la configuració del nou pressupost comunitari", ha recordat el cap del Consell, que ha afegit que les partides destinades a cohesió "corren perill davant de la disminució d'ingressos" vinculada al Brexit.

Per aquest motiu, el president ha demanat "una posició molt més proactiva" als països membres en defensa d'aquestes polítiques, ja que, amb l'augment de la desigualtat derivat de la crisi, "el que d'haver-hi són més fons per a la cohesió, no menys".

En particular, Puig ha sol·licitat "que el Govern d'Espanya estiga posicionat clarament i faça tots els esforços necessaris perquè hi haja un quadre pressupostari que atenga els valors que diem defensar". El responsable de l'executiu valencià ha apuntat, a més, que "més Europa significa més recursos i més capacitat de cohesió".

El president ha reclamat "una mirada cap a les persones" per a implicar els ciutadans en el projecte europeu, ja que "en molts moments s'han vist absolutament distanciats de les institucions europees", ha subratllat.


#CohesionAlliance

L'acord 'Aliança per la cohesió' arreplega la voluntat de les regions i municipis de la Unió de dedicar com a mínim un terç del pressupost de la UE a partir de 2020 a les polítiques de cohesió, particularment les que promoguen l'ocupació a escala local en sectors que faciliten objectius de desenvolupament i de sostenibilitat, com la transició energètica o la inclusió social.

Aquesta política d'inversions a llarg termini ha sigut signada pel Comité de les Regions i per diverses associacions europees de regions i municipis, que pretenen així "superar la bretxa econòmica, social i territorial", proporcionant als europeus "una oportunitat tangible d'experimentar els avantatges" de la UE mitjançant "un impacte directe en la seua vida quotidiana", assegura el document.

Per a això, es promouran la coordinació i cooperació entre diversos nivells administratius, articulades fonamentalment al voltant dels fons estructurals i d'inversió europeus.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig