Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Subvenciones

Transparència convoca les ajudes destinades als Cevex i a entitats locals per a fomentar l'accés a la informació pública i la participació

26/03/2018
- Les subvencions a entitats locals per a 2018 ascendeixen a 795.000 euros
- Es posa en marxa una nova línia d'ajudes dotada de 425.000 euros per al foment de la transparència i la participació destinada a xicotets ajuntaments de menys de 5.000 habitants
La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha convocat les ajudes destinades a entitats locals per a l'exercici 2018 per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l'accés a la informació pública.

Es podran beneficiar d'aquestes subvencions els ajuntaments, mancomunitats i altres fórmules associatives en l'àmbit territorial de la Comunitat.

Aquesta convocatòria compta amb un import global de 795.000 euros que es destinarà a dues modalitats de projectes i que suposa triplicar la quantia de l'any passat.

En aquesta edició es posa en marxa el nou programa d'ajudes per al foment de la transparència i la participació en xicotets ajuntaments de menys de 5.000 habitants, dotat amb 425.000 euros. Aquesta línia se sumar a la ja existent orientada a municipis de més de 5.000 habitants i que en 2018 compta amb 370.000 euros.

Les modalitats que poden optar a una subvenció són aquelles actuacions que fomenten la participació ciutadana i l'enfortiment del teixit associatiu com a primera modalitat, i les que promoguen i fomenten la transparència i l'accés a la informació pública per part dels ciutadans, que s'engloben en la segona.

Convocatòria Cevex

Pel que es refereix als Centres Valencians en l'Exterior (Cevex) es destinarà un import global de 225.000 euros que es repartirà en dues modalitats de projectes. D'una banda, 150.000 euros per a activitats i despeses de funcionament i, de l'altra, 75.000 euros per a les despeses d'inversió i que suposa 25.000 euros més que l'any anterior.

El termini per a presentar les sol·licituds per a les dues convocatòries serà de 20 dies hàbils des de l'endemà de la publicació en el ?Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV) i finalitzarà el pròxim 26 d'abril. La presentació s'ha de fer exclusivament via telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat o a través de la pàgina web de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Més informació en els següents enllaços:
consultar ací consultar ací.