Sanitat Universal i Salut Pública
Iniciativa lectora

Els hospitals de la Comunitat celebren el Dia Internacional del Llibre amb els xiquets i xiquetes ingressats

23/04/2018
Els hospitals de la Comunitat celebren el Dia Internacional del Llibre amb els xiquets i xiquetes ingressats
- Fomentar la lectura i normalitzar l'estada hospitalària del pacient pediàtric són els objectius d'aquesta iniciativa
- El conte '¿De qué color soy?' es reparteix en més de 180 hospitals de tota Espanya
Els hospitals de la Comunitat Valenciana han celebrat el Dia Internacional del Llibre amb els xiquets i xiquetes hospitalitzats amb diverses activitats i iniciatives que, en alguns centres, es prolongaran durant tota la setmana.

A primera hora del matí, els més menuts han rebut el llibre '¿De qué color soy?', obra guanyadora de la XXXVII edició del Premio Destino Infantil Apel·es Mestres, que ha sigut cedit per la Fundació Atresmedia.

'¿De qué color soy?', amb text i il·lustracions de Paco Mir, és una divertida història que resol amb enginy i humor el que significa el color "carn", i un absurd viatge del protagonista per emocions com la ràbia, la vergonya, la por, l'enuig, els nervis, el fred, l'enveja... Tot això acompanyat d'il·lustracions expressives i de gran plasticitat que potencien l'eficàcia del text.

Enguany han participat en el repartiment de llibres l'Hospital General i l'Hospital de La Plana, a Castelló; La Fe, el Doctor Peset, el Clínic i la Ribera, a València, i els hospitals de Sant Joan i Orihuela, a Alacant.

Amb aquesta iniciativa, els centres sanitaris no només pretenen fomentar la lectura i l'amor pels llibres aprofitant la celebració del Dia Internacional del Llibre, sinó també aconseguir que els xiquets i xiquetes s'adapten a la seua estada hospitalària tractant de normalitzar-la al màxim possible a través de la màgia que sempre desperten els contes.

Aquesta activitat s'ha dut a terme conjuntament en més de 180 hospitals de tota Espanya en els quals la Fundació Atresmedia ha repartit 14.500 exemplars del conte als xiquets i xiquetes ingressats a través del seu Programa d'humanització dels hospitals infantils.

Galeria d'imatges