President
Turisme

Puig aposta per estratègies de coparticipació per a fomentar el turisme a les zones de l'interior de la Comunitat

20/05/2018
Puig aposta per estratègies de coparticipació per a fomentar el turisme a les zones de l'interior de la Comunitat
El president ha felicitat la Fundació Turisme de Montanejos pels avanços del sector en aquesta localitat
- El president ha felicitat la Fundació Turisme de Montanejos pels avanços del sector en aquesta localitat

Montanejos (20.05.18).
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat l'aposta de la Generalitat per convertir-se en "agent d'una cultura de la coparticipació, de la cogestió entre els sectors públic i privat" per al desenvolupament del turisme, especialment en comarques de l'interior a les quals això pot ajudar a pal·liar els desequilibris demogràfics i "generar expectatives de vida als joves".

Puig ha fet una visita oficial a Montanejos, on l'han rebut l'alcalde, Miguel Sandalinas, i membres de la corporació municipal i de la Fundació de Turisme de Montanejos, de la qual són patrons empresaris del sector als qui s'han lliurat certificacions per la seua participació.

El cap del Consell ha tractat, junt amb ells, diferents temes en matèria d'infraestructures i iniciatives mediambientals relacionats amb el turisme a Montanejos, junt amb el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, i el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo.

Entre aquestes, s'han esmentat l'extensió de la fibra òptica, els contactes amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a allò relacionat amb la neteja i les soltes del riu Millars, la possibilitat d'ampliar les rutes de transport públic o d'instal·lar un aparcament a la localitat.

"Vivim un moment positiu, però que cal saber aprofitar-lo interpretar-lo", ha afirmat Puig sobre el turisme a la Comunitat, després de qualificar la iniciativa de la fundació com "extremadament interessant" i positiva per a mantindre "la nostra identitat i la nostra autenticitat" també en el sector turístic.

El president ha afirmat que el Govern Valencià avala "tots aquestos instruments de cogestió publicoprivada", i hi ha afegit que "si el turisme en si mateix és fonamental, en zones de l'interior com Montanejos és bàsic per a intentar reequilibrar el territori".

En aquest sentit, segons el cap del Consell, "en molts llocs com ara Montanejos el sector turístic és el que pot aportar-hi més a curt i a mitjà termini, perquè hi ha uns recursos naturals magnífics, recursos culturals i una capacitat de fer d'això producte".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig