President
Coloquio con APD

Puig assenyala que la via "valenciana" s'assenta sobre la qualitat, la innovació i la productivitat

22/05/2018
Puig assenyala que la via 'valenciana' s'assenta sobre la qualitat, la innovació i la productivitat
- El president destaca que el Consell està recuperant i resetejant les polítiques industrials que la Generalitat va posar en marxa els anys 80
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que el model econòmic valencià s'assenta sobre la diferenciació, la qualitat, la innovació i la productivitat, una "via valenciana", que, segons ha manifestat, ha de basar-se també en els pilars de la internacionalització i l'obertura.

En aquest sentit, el cap del Consell ha considerat "fonamental" situar-se en la globalització "com a majors d'edat amb caràcter general", i és per això que ha assegurat que la Generalitat està "absolutament alineada" amb els plantejaments de la Unió Europea en aquesta matèria, com s'evidencia amb la visita a València de la comissària de Comerç, Cecilia Malmström, divendres 25.

Puig ha participat en un col·loqui amb directius i empresariat que ha organitzat l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD), en què ha afirmat que la Comunitat Valenciana està recuperant la seua tradició d'oberturisme en la cultura empresarial, i hi ha afegit que la "hipoteca reputacional" de governs anteriors "no pot entelar el moment valencià".

En un acte al qual també han assistit el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, el cap del Consell ha felicitat empreses i treballadors per l'esforç que han fet, que ha generat un creixement real del 3,2 % l'any 2017 a la Comunitat, la creació de 190.000 noves ocupacions en aquesta legislatura i un augment de les exportacions del 18,2 % en aquest període.

Puig, que ha defensat que gràcies al treball de "milers i milers d'empreses" la Comunitat Valenciana està recuperant "la confiança i la credibilitat", ha posat l'accent en la necessitat d'augmentar els esforços del paper públic en suport de l'economia.

Així, el president ha assegurat que el Consell està recuperant les polítiques industrials que la Generalitat dels anys 80 va posar en marxa "resetejant" uns instruments que, com els instituts tecnològics, han de "situar-se en el segle XXI".

Puig ha recordat que "la política industrial és fonamental" i ha indicat que cal "generar un escenari favorable per al desenvolupament tecnològic", així com "generar una transferència permanent de tecnologia" per al teixit empresarial i ha recalcat que, especialment, per a les pimes.

També ha manifestat per a això l'interés del Consell d'apostar per l'educació per a millorar la formació dels treballadors, tant en la universitat com en Formació Professional, per la innovació empresarial, amb la recuperació de les inversions en I+D+I i en els instituts tecnològics, i per la millora de les infraestructures.

En aquest últim aspecte, Puig ha subratllat que hi ha un "dèficit històric" d'inversions de l'Estat a la Comunitat, que el 2017 va ser l'última autonomia en inversions per habitant. Ha conclòs que "no és una qüestió de rivalitat entre territoris, és un problema d'absència de racionalitat en la distribució d'inversions".

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha señalado que el modelo económico valenciano se asienta sobre la diferenciación, la calidad, la innovación y la productividad, una "vía valenciana", que, según ha manifestado, debe basarse también en los pilares de la internacionalización y la apertura.

Talls de veu relacionats

- Declaraciones del president de la Generalitat, Ximo Puig