Presidència

Colomer advoca pel turisme accessible i obrir la Ruta de la Seda a tots els públics

07/06/2018
Colomer advoca pel turisme accessible i obrir la Ruta de la Seda a tots els públics
- El secretari autonòmic de Turisme inaugura a la Llotja les jornades "Ruta de la Seda per a persones amb diversitat funcional"
- Durant els dies 7 i 8 de juny, els assistents recorreran la Ruta de la Seda pel barri de Velluters, que passa per la Llotja, el palau Tamarit i el Museu de la Seda
El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha advocat perquè el Consell continue fomentant el turisme accessible, inclusiu i universal i "obrir la Ruta de la Seda a tots els públics, especialment a les persones amb diversitat funcional".

En aquest sentit, ha explicat que "en el món tots fem falta i tots som necessaris", alhora que ha defensat el treball conjunt per a la defensa de valors culturals i històrics de la Comunitat Valenciana, com la Ruta de la Seda.

Colomer ha fet aquestes declaracions durant l'obertura de les jornades "Ruta de la Seda per a persones amb diversitat funcional", que se celebren al barri de Velluters de València durant els dies 7 i 8 de juny.

L'objectiu és promocionar en els col·lectius de persones amb discapacitat física i intel·lectual la Ruta de la Seda, així com fomentar el turisme accessible. Una experiència "vital i gratificant per a aquest col·lectiu, que volem integrar en el nostre relat turístic", hi ha afegit el titular de Turisme.

Per a Colomer "és un deure moral compartir aquest relat" i ha volgut destacar la importància de "treballar i divulgar una de les nostres màximes representacions culturals en el terreny de les persones amb diversitat". Hi ha afegit que "hui la seda es reconcilia amb la pròpia diversitat del nostre territori".

Programa jornades "Viure la seda"

Les jornades, que se celebren els dies 7 i 8 de juny, s'inicien amb una visita guiada per les diferents dependències de la Llotja, seguidament es traslladaran al Museu de la Seda, que recorre la Ruta de la Seda pel barri de Velluters i passa pel palau de Tamarit. Després de la visita del museu, es desplaçaran cap a la plaça del Pilar i faran diversos tallers enfocats al món de la seda.

Els assistents a aquestes procedeixen de tota la Comunitat Valenciana, d'aquesta manera, hui dijous vénen dels municipis de Dénia, Castelló, Tavernes de la Valldigna, l'Alqueria de la Comtessa i Sagunt. Demà divendres procediran de Castelló, Borriana, València i Mislata.

Finalment, cal assenyalar que aquesta iniciativa, que ha impulsat el Centre UNESCO València, té el suport de l'Agència Valenciana del Turisme i la col·laboració de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), així com de l'Associació per a la Coordinació de Recursos per a l'Atenció de Persones amb Diversitat Funcional Intel·lectual (COPAVA).

Més informació:

Centre Unesco València - Mediterrani.

Galeria d'imatges