President
Sector turístico

Puig destaca que la Comunitat Valenciana superarà els 9 milions de turistes estrangers enguany

07/08/2018
Puig destaca que la Comunitat Valenciana superarà els 9 milions de turistes estrangers enguany
- El president subratlla que s'ha aconseguit desestacionalitzar la demanda i incrementar la rendibilitat del sector
- Assegura que els 4,4 milions de turistes internacionals que rebrà la Comunitat fins al setembre gastaran 4.300 milions d'euros
- El president subratlla que s'ha aconseguit desestacionalitzar la demanda i incrementar la rendibilitat del sector
- Assegura que els 4,4 milions de turistes internacionals que rebrà la Comunitat fins al setembre gastaran 4.300 milions d'euros

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Comunitat Valenciana superarà, per primera vegada, els 9 milions de turistes estrangers en 2018, segons la previsió que maneja Turisme Comunitat Valenciana per a final d'any i que suposa un augment del 5,2 % respecte a l'any anterior.

Es tracta d'"una bona notícia" que va acompanyada d'un increment de la rendibilitat del sector, que aconsegueix el 8 % i que està tenint una translació directa en l'ocupació anual. Així ho ha manifestat durant la seua compareixença davant dels mitjans de comunicació, després de reunir-se amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Fernando Flores, per a fer un balanç del sector turístic en el que va d'any.

Durant la seua intervenció, Puig ha assenyalat que l'ocupació ha crescut durant el primer semestre un 5 %, una dada que "fa evident que el treball per la desestacionalització està funcionant".

A més, també ha subratllat el bon comportament de la despesa turística. Com a exemple d'això, ha assenyalat que, d'acord amb les previsions de la Generalitat, els 4,4 milions de turistes internacionals que rebrà la Comunitat Valenciana fins al setembre efectuaran una despesa superior als 4.300 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 3 % respecte al mateix període de 2017.

El president ha recordat que "el gran objectiu" és superar l'estacionalitat i ha remarcat que ja es pot parlar d'"una única temporada". "La Comunitat Valenciana està oberta tot l'any per vacances", ha assegurat.

A més, Puig ha indicat que, malgrat que el turisme procedent del Regne Unit ha caigut "lleugerament", ha augmentat la rendibilitat per turista en un 7 %.

Turisme de qualitat

D'altra banda, el president ha anunciat que la Comunitat acollirà al novembre la reunió anual del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (Sicted), en la qual participaran prop de 100 destinacions turístiques de tot el país. "Es tracta d'una suma de sinergies a favor de la qualitat", ha assegurat Puig.

El cap del Consell ha explicat que l'objectiu és "ser un referent entre les destinacions turístiques intel·ligents" i aconseguir un sector turístic "més format, madur i innovador".

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat l'alt índex de satisfacció de les persones que visiten la Comunitat. "Els visitants valoren la qualitat del servei amb un 9,1 sobre 10 durant la seua estada a la Comunitat", ha assegurat en aquest sentit Colomer.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacado que la Comunitat Valenciana superará, por primera vez, los 9 millones de turistas extranjeros en 2018, según la previsión que maneja Turisme Comunitat Valenciana para finales de año y que supone un aumento del 5,2% respecto al año anterior.

Talls de veu relacionats

- Declaraciones del president de la Generalitat, Ximo Puig