President
Incendio forestal

Puig agraeix el treball dels equips d'extinció i seguretat per a frenar l'avanç de l'incendi de Llutxent

07/08/2018
Puig agraeix el treball dels equips d'extinció i seguretat per a frenar l'avanç de l'incendi de Llutxent
- El president ha destacat la "resposta ràpida" dels equips d'emergències durant la jornada de dilluns, quan es van produir 11 focs més a la Comunitat
- El president ha destacat la "resposta ràpida" dels equips d'emergències durant la jornada de dilluns, quan es van produir 11 focs més a la Comunitat

Pinet.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha agraït als equips d'extinció i de seguretat l'esforç que estan fent per a frenar l'avanç de l'incendi forestal a la serra de Llutxent. "Han estat treballant en unes condicions molt difícils tota la nit i ara continuen fent-ho", ha indicat.

El cap del Consell, que s'ha acostat fins al lloc de comandament avançat situat al municipi de Pinet, ha destacat la capacitat de resposta dels equips d'emergències durant la jornada d'aquest dilluns, quan, com ha recordat Puig, es van originar 11 focs més a la Comunitat Valenciana que els equips d'extinció van aconseguir frenar amb "la seua resposta ràpida".

En la visita al lloc de comandament el president també ha estat acompanyat per la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, així com pel director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.

Pel que fa a la situació de l'incendi, Puig ha explicat que es tracta d'"un moment de gran dificultat" per la gran extensió afectada, ja que és una zona de difícil accés i per les condicions meteorològiques adverses. Així, el president ha informat que els bombers "estan concentrant els esforços en la zona nord" per a tractar així de frenar l'avanç de les flames cap al municipi de Barx.

Així mateix, el president ha manifestat que "el més important és la seguretat de les persones", tant la dels qui estan treballant en l'extinció com la dels qui es puguen veure afectats. Per això, ha destacat la importància i efectivitat de les evacuacions per a evitar danys personals.

En les tasques d'extinció participaven a primera hora de la vesprada d'aquest dimarts una vintena de mitjans aeris tant del 112 autonòmic com del Govern central, així com la Unitat Militar d'Emergències.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha agradecido a los equipos de extinción y de seguridad el esfuerzo que están realizando para frenar el avance del incendio forestal en la sierra de Llutxent. "Han estado trabajando en unas condiciones muy difíciles toda la noche y ahora continúan haciéndolo", ha indicado.

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig