President
Incendi forestal

Puig anuncia que es buscarà una solució "de manera immediata" per a les persones amb una primera residència afectada

08/08/2018
Puig anuncia que es buscarà una solució 'de manera immediata' per a les persones amb una primera residència afectada
- El president s'ha reunit amb l'alcaldessa de Gandia per valorar l'afecció de l'incendi de Llutxent al terme municipal
El president s'ha reunit amb l'alcaldessa de Gandia per valorar l'afecció de l'incendi de Llutxent al terme municipal

Gandia.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, des de la Generalitat, junt amb l'Administració local, es donarà el "màxim suport" per a garantir "de manera immediata" una solució a totes les persones amb una primera residència afectada per l'incendi de la serra de Llutxent.

Puig ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut aquesta vesprada amb l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, per a tractar la situació de la zona afectada per l'incendi al terme municipal. Tal com ha assenyalat, hi haurà una solució a curt i mitjà termini "per a garantir-los que no es queden al carrer".

En aquest sentit, i segons valoracions fetes per l'Ajuntament de Gandia, 40 habitatges haurien resultat afectats per les flames en diferent grau en urbanitzacions del terme municipal.

El cap del Consell ha explicat respecte a la situació de l'incendi la vesprada d'aquest dimecres, que "és estable tot i les dificultats". En aquest sentit, ha explicat que les previsions "són més favorables però, efectivament, estem encara en una incertesa gran, poden canviar els vents".

Per tant, Puig ha demanat "gran prudència" i ha tornat a incidir en el fet que sobretot "el més important és la seguretat de les persones". Pel que fa a aquesta qüestió, ha demanat als veïns de les urbanitzacions que facen cas de les indicacions dels cossos i forces de seguretat i que no intenten entrar en les seues cases mentre no n'estiga garantida la seguretat.

Així mateix, el president de la Generalitat ha destacat el paper de les persones que estan treballant a l'incendi "deixant la pell per a protegir el patrimoni de tots; ells són fonamentals i és important que actuen amb la màxima prudència".

Referent a això, ha assenyalat que la Generalitat confia plenament en la labor dels professionals que participen en l'extinció de l'incendi, que ha qualificat de "complicat". "Els ciutadans han d'estar absolutament convençuts que s'ha fet i s'està fent tots els possibles", ha incidit Puig.

Posteriorment, el president ha visitat els evacuats de la residència Monduver de la localitat de Barx, que es troben reallotjats al convent gandià de les esclaves de Benirredrà.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciado que, desde la Generalitat, junto a la Administración local, se dará el "máximo apoyo" para garantizar "de manera inmediata" una solución a todas las personas con una primera residencia afectada por el incendio de la sierra de Llutxent. Puig ha realizado estas declaraciones tras la reunión mantenida esta tarde con la alcaldesa de Gandia, Diana Morant, para tratar la situación de la zona afectada por el incendio en el término municipal. Tal y como ha señalado, habrá una solución a corto y medio plazo "para garantizarles que no se queden en la calle".

Talls de veu relacionats

- Declaraciones del president de la Generalitat, Ximo Puig