Sanitat Universal i Salut Pública
Atención al embarazo

Els serveis d'Obstetrícia de l'Hospital Comarcal de Vinaròs i La Plana de Vila-real incorporen una tècnica nova per al diagnòstic prenatal de malalties

12/08/2018
Els serveis d'Obstetrícia de l'Hospital Comarcal de Vinaròs i La Plana de Vila-real incorporen una tècnica nova per al diagnòstic prenatal de ...
- Sengles unitats de Ginecologia ofereixen un test no invasiu en sang materna per a detectar cromosopaties que substitueix l'amniocentesi
Les unitats de Ginecologia i d'Obstetrícia de l'Hospital Comarcal de Vinaròs i l'Hospital Universitari La Plana de Vila-real han posat en marxa una tècnica nova per al diagnòstic prenatal de malalties.

Es tracta d'un test no invasiu en sang materna que detecta cromosopaties i se substitueixen així uns altres tests com és el cas de l'amniocentesi. La prova detecta ADN fetal en la sang de la mare i permet, mitjançant una analítica, la localització d'alteracions genètiques.

Aquesta prova, que està indicada sota criteri clínic en aquells casos de risc que ho precisen, identifica les anomalies cromosòmiques fetals més freqüents, com ara les síndromes de Down, d'Edwards o de Patau (alteracions en els cromosomes 21, 18 i 13, respectivament). Les pacients amb gestacions d'alt risc es podran beneficiar d'aquesta pràctica, que s'aplica segons els protocols establits per la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia.

La tècnica d'Obstetrícia detecta les trisomies fetals, una anomalia que consisteix en l'aparició de tres còpies d'un cromosoma particular, en compte de dues còpies de cada un.

Els beneficis del test

Aquesta pràctica és mínimament invasiva, per la qual cosa redueix el risc de pèrdua fetal. El test no invasiu en sang materna disminueix el nombre de falsos positius i evita la realització d'altres proves.

Galeria d'imatges