Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Pleno del Consell

Oltra destaca que el Consell "sempre s'ha caracteritzat per ser ràpid" en l'avaluació i la resolució d'ajudes en catàstrofes naturals

04/09/2018
Oltra destaca que el Consell 'sempre s'ha caracteritzat per ser ràpid' en l'avaluació i la resolució d'ajudes en catàstrofes naturals
- El Consell inicia el procediment per a pal·liar els danys que va produir l'incendi iniciat el 6 d'agost a Llutxent, que va afectar 7 municipis i més de 3.000l hectàrees
- La vicepresidenta agraeix l'esforç que va ferel personal professional i voluntari que va participar en els treballs d'extinció, així com la col·laboració de Múrcia i Castella-la Manxa
El Ple del Consell s'ha reunit de manera extraordinària per a iniciar les actuacions destinades a pal·liar els danys que va produir l'incendi forestal iniciat per un llamp el 6 d'agost, al terme municipal de Llutxent.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat, en preguntes dels periodistes assistents a la roda de premsa, que la celebració d'aquest ple és un exemple de la "rapidesa" que caracteritza el Consell "en els casos d'incendis o de qualsevol altra catàstrofe natural que hem tingut, davant de les quals hem sigut sempre molt ràpids a avaluar les ajudes i pagar-les".

Enfront d'aquesta celeritat, Oltra ha recordat que, el 2015 i 2016, el Consell "va haver de fer-se càrrec de catàstrofes naturals que havien ocorregut durant l'anterior Govern, de les quals no s'havia iniciat el procediment de reparació".

Per contra, "cada vegada que hi ha hagut contingències naturals d'aquest tipus, com ara les nevades del desembre de 2016 i gener de 2017 o en els casos d'incendis forestals, sempre hem sigut molt ràpids i eficients en l'avaluació de danys i la resolució d'ajudes", ha apuntat.

En aquest sentit, ha explicat que, amb les mesures que ha aprovat hui en el ple extraordinari, el Consell "obri el termini com més prompte millor perquè els ajuntaments puguen presentar les seues valoracions de danys", per al qual tindran un termini de 45 dies des del dia següent a la publicació en el DOGV, "i accelerar, així, la reparació dels danys produïts".

Una vegada presentades les sol·licituds, els serveis tècnics de la Generalitat les avaluaran i les elevaran a la Comissió Interdepartamental per a la posterior aprovació per part del Consell.

La vicepresidenta ha explicat que l'execució d'aquestes mesures es podrà dur a terme a través d'inversió directa o per mitjà de la concessió de subvencions, i la dotació econòmica es determinarà quan el Consell aprove cada quantia "en funció dels danys avaluats i aprovats".

Agraïment al personal professional i voluntari

Oltra ha recordat que l'incendi que va començar el 6 d'agost a Llutxent i es va donar per extingit el 12 d'agost a les 20 hores "va exigir un gran esforç d'extinció per les seues grans dimensions, no sols per a minimitzar la superfície afectada, sinó també per a defensar les vides humanes, els habitatges i les infraestructures".

Es va tractar d'un incendi "especialment difícil, per les condicions meteorològiques i també perquè al mateix temps s'estaven produint altres onze incendis al territori de la Comunitat Valenciana, sis d'aquests catalogats com d'alta potencialitat".

En aquest sentit, ha traslladat l'agraïment del Consell a les comunitats autònomes de Múrcia i Castella-la Manxa per l'enviament de mitjans aeris i també "l'esforç i la dedicació de totes les persones, tant professionals d'emergències com voluntàries, que van treballar de manera molt intensa en la lluita contra aquest incendi, declarat per causes naturals".

Cal recordar que en aquest incendi es van arrasar més de tres mil hectàrees pertanyents a set municipis: Llutxent, Ador, Barx, Gandia, Pinet, Quatretonda i Rótova, i es van evacuar més de tres mil persones.

D'altra banda, ha recordat que la campanya #Stopalfoc "segueix vigent", i ha recordat la importància de continuar complint les mesures que ha impulsat el Consell per a previndre i evitar aquest tipus de situacions, i la primera d'aquestes és "el sentit comú".

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El Ple del Consell s'ha reunit de manera extraordinària per a iniciar les actuacions destinades a pal·liar els danys que va produir l'incendi forestal iniciat per un llamp el 6 d'agost, al terme municipal de Llutxent.

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra

- Declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra

- Declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra