President
ENAD

Puig advoca a favor d'una aliança entre el disseny i el teixit productiu per a donar un valor afegit al producte valencià

20/09/2018
Puig advoca a favor d'una aliança entre el disseny i el teixit productiu per a donar un valor afegit al producte valencià
- El president ha informat que els sectors associats al disseny ja suposen el 12'8 % del PIB i l'11 % de l'ocupació de la Comunitat Valenciana
València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat a favor de conformar una aliança entre el disseny i el teixit productiu de la Comunitat com una manera d'aportar valor afegit als productes valencians.

En aquest sentit, Puig ha explicat que la Generalitat pretén facilitar a les PIME valencianes "l'accés a la diferenciació que significa el disseny", una estratègia que ha considerat "fonamental perquè l'atomització empresarial no siga un problema".

Així ho ha explicat en la inauguració de la VI Trobada Nacional d'Associacions de Disseny (ENAD), que celebra aquesta edició a Fira València, on ha incidit en la importància de "la força de la creativitat que naix del disseny" per a donar resposta a l'homogeneïtzació que ha generat la globalització.

El president ha assegurat que el disseny, com a "tret específic de l'economia del segle XXI", és un fet intangible sense el qual no pot entendre's la nova economia, alhora que ha defensat la necessitat de competir amb productes diferenciats.

Així, el cap del Consell ha informat que la Generalitat ha encarregat un informe a l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) per a determinar la importància econòmica del disseny per a l'economia valenciana.

Aquest estudi, actualment en procés d'elaboració, exposa ja algunes dades que el president ha fet públiques. Concretament, Puig ha explicat que les empreses que presten serveis de disseny a altres companyies generen a la Comunitat Valenciana "quasi cent milions d'euros de valor afegit i més de 1.200 llocs de treball".

A més, segons ha assenyalat el president, els sectors associats al disseny ja suposen el 12'8 % del PIB de la Comunitat i l'11 % de l'ocupació, la qual cosa es trasllada en 215.000 valencians que treballen en sectors intensius en disseny.

Per això, Puig ha assenyalat la voluntat del Consell de cooperar amb les entitats representatives del sector a través d'organismes, com ara l'Agència Valenciana de la Innovació per a aconseguir capitalitzar el disseny en tot el teixit productiu.

Posteriorment, el cap del Consell ha visitat els estands de la Fira Hábitat 2018, que acull enguany la 54a Fira Internacional del Moble, la 51a Fira Internacional de la Il·luminació i el 16é Saló NUDE de talents joves i emergents en disseny.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat a favor de conformar una aliança entre el disseny i el teixit productiu de la Comunitat com una manera d'aportar valor afegit als productes valencians.

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig