Presidència
#CreaTurisme

Turisme Comunitat Valenciana llança la nova guia turística 'Rutas Jaume I'

04/10/2018
Turisme Comunitat Valenciana llança la nova guia turística 'Rutas Jaume I'
- El secretari autonòmic de Turisme ha presentat la publicació al CdT de València en presència dels municipis que integren les rutes
- Per a Colomer, "aquesta és una guia que recorre i vertebra el territori valencià, de nord a sud, des d'una perspectiva única i homogènia"
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat aquest dijous al CdT de València la nova guia 'Rutas Jaume I. Viaje a la época medieval', una iniciativa que ha impulsat Turisme Comunitat Valenciana per a difondre la història i el patrimoni lligats al monarca més important de la història del poble valencià.

Aquesta guia, emmarcada dins del programa #CreaTurisme, proposa itineraris, punts d'interés i també informació de serveis complementaris, que dinamitzen l'allotjament, el comerç, la restauració i els productes locals de 29 municipis de la Comunitat Valenciana, on el viatger trobarà l'empremta del monarca i el seu llegat.

Segons el secretari autonòmic, "el programa #CreaTurisme ha situat el producte com un element fonamental". Al seu parer, "és temps de qualificar el producte perquè podem ser un destinació turística en un món competitiu i fràgil". Per a fer-ho, ha advocat a favor "d'apostar per allò que ens fa singulars, autèntics i diferents, com aquesta guia de rutes de Jaume I".

En aquest context, Francesc Colomer també ha fet referència a altres productes que ha impulsat Turisme Comunitat Valenciana, com la Ruta de la Seda, la Ruta del Grial, la Ruta dels Càtars, el Territori Borja o el Camí dels Dinosaures, entre altres, que "expressen la voluntat que entre tots continuem treballant en la vertebració del turisme".

Colomer ha destacat "l'enorme dimensió turística" d'aquesta nova guia que "ens obri a un temps històric i a un brollador inesgotable d'emocions i relats".

Per al titular de Turisme, "estem en un període positiu i hem de construir el model turístic del demà basant-nos en una sèrie de productes únics i forts, com el que hui ens ocupa".

Així mateix, ha destacat el treball de l'autor d'aquesta publicació, l'expert en Jaume I, Jose María Villagrasa, que "ha aconseguit reunir informació sobre els municipis rellevants en la conquista de Jaume I i que ofereixen un patrimoni històric, cultural i monumental medieval significatiu". La guia té una tirada inicial de 3.500 exemplars en castellà.

Singularitats de la guia

'Rutas Jaume I' és un producte de turisme cultural que combina la història, el patrimoni, les festes i les tradicions, amb una guia de serveis que fa valdre el comerç i els productes locals, com també els serveis d'allotjament i restauració, lligats a la recuperació de la gastronomia pròpia i els espais singulars.

La guia recorre i vertebra el territori valencià, de nord a sud, des d'una perspectiva única i homogènia. Busca una projecció de la identitat històrica i el seu valor educatiu, que integre el patrimoni i els paratges; la història i els relats de l'època; les arrels culturals i el seu llegat en la festa i la tradició, i l'oferta de serveis i productes lligada a la singularitat local.

29 destinacions de la Comunitat integren les rutes

En aquesta guia hi ha una selecció de 29 poblacions principals que serveix com a epicentre d'altres ciutats i llocs relacionats amb Jaume I i l'època medieval.

De la província de Castelló, s'inclou Morella, Vilafranca, Sant Mateu, Peníscola, Vilafamés, Castelló de la Plana, Onda, Segorbe i Jérica; de la província de València, hi ha els municipis d'Ademuz, Alpuente, Requena, Llíria, Sagunt, el Puig de Santa Maria, València, Alzira, Xàtiva, Gandia, Ontinyent i Bocairent. Per la seua banda, les poblacions de la província d'Alacant presents en aquesta guia són: Dénia, Cocentaina, Alcoi, Biar, Villena, Alacant, Elx i Orihuela.

Cada una d'aquestes poblacions és l'eix de partida cap a altres destinacions i elements patrimonials d'interés en la història del poble valencià. La selecció d'aquestes ciutats es fonamenta en la relació que tenen amb la figura de Jaume I, lligades a fets rellevants de la seua vida i regnat; així com en la permanència d'elements patrimonials importants vinculats a l'època medieval i una estructura urbana i de recursos que permeta un recorregut turístic variat i satisfactori.

El desenvolupament complet de continguts es troba en la pàgina web www.rutasjaumei.com.

Galeria d'imatges