President
Transparencia

Puig reconeix l'aposta de les empreses valencianes per l'ètica i la responsabilitat social

16/10/2018
Puig reconeix l'aposta de les empreses valencianes per l'ètica i la responsabilitat social
- El cap del Consell destaca l'interés de moltes entitats per instal·lar-se a la Comunitat a causa de l'augment de les garanties
- Alcaraz destaca el caràcter pioner de la Declaració per l'ètica i el bon govern que ha promogut la Generalitat
- El cap del Consell destaca l'interés de moltes entitats per instal·lar-se a la Comunitat a causa de l'augment de les garanties
- Alcaraz destaca el caràcter pioner de la Declaració per l'ètica i el bon govern que ha promogut la Generalitat

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reconegut el treball de les empreses valencianes en la seua aposta per l'ètica i la responsabilitat social corporativa, uns aspectes que, per al cap del Consell, són "absolutament determinants" per al futur econòmic de la Comunitat.

Puig s'ha pronunciat així durant la presentació de la Declaració per l'ètica i el bon govern que ha promogut la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, iniciativa a què s'ha referit com "un pas avant" que ha de ser "l'horitzó d'una societat responsable".

El president ha valorat la signatura d'aquest document com a "extremadament important i simbòlica" perquè reforça el sistema de valors de la Comunitat mitjançant la responsabilitat social i l'ètica, dos elements que conformen "un intangible imprescindible" perquè qualsevol societat moderna puga tindre un futur.

En aquest sentit, el cap del Consell ha afirmat que, en els últims temps, "una gran afluència d'empreses ha mostrat la seua voluntat per instal·lar-se" en territori valencià, i que això ocorre "perquè cada vegada hi ha més garanties" que faciliten un escenari "en què poden competir lliurement amb altres companyies".

"Aquest és l'horitzó que ens vam marcar a l'inici d'aquesta legislatura i, per això, creàrem la Conselleria de Transparència o es va posar en funcionament el Consell de Transparència", ha prosseguit Puig, qui ha mantingut que és "aquest entramat institucional, més enllà de qualsevol partidisme", el que condueix a una societat "amb moltes més oportunitats".

El president també ha assenyalat que un altre dels objectius del Consell va ser des del principi "alçar la hipoteca reputacional" dels valencians i valencianes, una prioritat que "va molt més enllà d'un fet ètic" perquè "va lligada a la seguretat jurídica", un component que, segons Puig, és "fonamental per al creixement econòmic".

Per la seua banda, el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha assegurat que fins ara no s'havia fet en cap autonomia "res paregut" a aquesta proposta que implica "empreses i Govern en una aposta per la integritat i la transparència", per la qual cosa ha afirmat que és "motiu d'orgull col·lectiu" ser "referents en innovació".

Alcaraz també ha animat les empreses valencianes a sumar-se a aquesta iniciativa, que ha definit com a "indispensable" per a consolidar "un corrent d'integritat en les institucions i empreses" útil per a superar "la hipoteca reputacional que ha afectat la nostra autoestima i l'economia". El conseller ha sostingut també que la declaració és "un clar exemple que el diàleg és la millor forma d'avançar".

Més de 40 empreses ja han subscrit la declaració

En la declaració, que ha llegit la directora general del Grupo Sorolla Educación, María Teresa Ramos, en representació de les 42 primeres empreses que l'han subscrit durant l'acte, es mostra el compromís de les entitats signants "amb l'ètica empresarial i el bon govern i els seus principis", a més de la voluntat de promoure mecanismes de prevenció de la corrupció i el convenciment "que les institucions han de ser exemplars, transparents i íntegres per a impedir qualsevol mala pràctica" i així guanyar "en transparència i eficàcia econòmica".

El text també sosté que les empreses de la Comunitat són "una part fonamental de la societat" com a agents bàsics per a la creació de riquesa i ocupació, i també per característiques com la responsabilitat social, la sostenibilitat o la projecció de valors, i manté que el sector empresarial "sap que l'estricte compliment de les normes i el compte de resultats ja no són els seus únics objectius ni la seua única preocupació".

A més, el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, ha subratllat durant l'acte que la societat valenciana, inclòs l'empresariat, "s'ha fet més exigent" i que, per això, "la transparència, la sostenibilitat, les bones pràctiques i el compromís social són hui variables que determinen la competitivitat de les empreses". Ara "no sols importa el compte de resultats; no sols el quant, també el com", ha dit.

Jornades empresarials

La signatura d'aquesta iniciativa arriba després que la Generalitat reunira, entre maig i juny d'enguany, representants institucionals i del món empresarial de Castelló, València i Alacant en les jornades sobre iniciativa empresarial per l'ètica i el bon govern, que ha organitzat la Conselleria de Transparència junt amb la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana.

Aquestes trobades van servir per a fer una reflexió conjunta sobre la prevenció de la corrupció i les males pràctiques en l'àmbit empresarial i de les administracions públiques de la Comunitat, com també per a analitzar les relacions entre el món empresarial i les administracions i iniciar una declaració per l'ètica i el bon govern i a favor de la integritat empresarial i institucional.

La declaració estarà disponible en aquest enllaç perquè puguen anar sumant-se les empreses que ho desitgen.

Documents

  • - Declaració institucional d'Ètica i Bon Govern
  • Galeria d'imatges

    Vídeos relacionats

    El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reconocido el trabajo de las empresas valencianas en su apuesta por la ética y la responsabilidad social corporativa, unos aspectos que, para el jefe del Consell, son "absolutamente determinantes" para el futuro económico de la Comunitat.

    Talls de veu relacionats

    - Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig.

    - Declaracions del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz.