Educació, Cultura i Esport
Biblioteca Valenciana Didáctica

La Biblioteca Valenciana obri l'1 de novembre amb visites guiades i un taller infantil de 'Monstres Valencians'

30/10/2018
La Biblioteca Valenciana obri l'1 de novembre amb visites guiades i un taller infantil de 'Monstres Valencians'
- Mentre els adults recorren el monestir de Sant Miquel dels Reis, els xiquets i xiquetes participen en el taller 'Monstres Valencians'
La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu obri l'1 de novembre amb visites guiades pel Monestir de Sant Miquel dels Reis i amb el taller infantil "Monstres Valencians".

Les visites són gratuïtes, no requereixen cita prèvia i es distribueixen en dos torns: de 12 a 13 hores i de 13 a 14 hores. El recorregut inclou el claustre sud del monestir, l'església de Sant Miguel, la cripta on es guarden les restes dels virreis Ferran d'Aragó i Germana de Foix, l'escala claustral i la zona arqueològica de la banda nord del monestir.

El monestir que coneixem hui va ser construït en el segle XVI. És un edifici emblemàtic de l'arquitectura renaixentista valenciana. Al llarg de la història ha tingut diferents usos abans d'arribar a ser la seu de la Biblioteca Valenciana. Durant un temps va ser magatzem de gra, presidi, fàbrica d'adobs i centre escolar.

A més, es pot visitar l'exposició 'Vicent Andrés Estellés, un poeta de realitats' sobre la trajectòria literària i periodística del poeta. Els fons que s'hi mostren són de la mateixa Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Mentre els pares fan la visita al monestir els xiquets i xiquetes poden gaudir d'un taller que comença a les 12 h amb entrada lliure fins a cobrir l'aforament de 40 places.

És un taller especial sobre la festivitat del dia de Tots Sants que té com a títol 'Monstres Valencians' i que recupera les llegendes i els contes de l'imaginari de la por de la cultura tradicional valenciana.

En els 70 minuts que dura l'activitat, els xiquets recorreran el monestir i coneixeran la història de quatre personatges de la cultura popular valenciana: els donyets, l'Home del Sac, el Drac del Patriarca i les Fetilleres.

Després de la visita, els xiquets hauran de demostrar les seues habilitats imaginatives i creatives perquè hauran de dibuixar el seu propi personatge fantàstic, al qual atribuiran poders sobrenaturals i hauran de redactar un relat curt sobre les seues aventures.

Els tallers d'animació a la lectura de la Biblioteca Valenciana estan dins del Pla de foment per al llibre i la lectura de la Generalitat, 'Llegim llegim llegim'.

Galeria d'imatges