President
Jornades

Puig reivindica l'educació com a "palanca de progrés" de la societat

08/11/2018
Puig reivindica l'educació com a 'palanca de progrés' de la societat
- El president ha assistit al 46é Congrés Nacional de la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament
- El president ha assistit al 46é Congrés Nacional de la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament


València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat el paper de l'educació com a "palanca de progrés" de la societat. "És -ha continuat Puig- un poderós instrument a disposició de la societat per a avançar".

Així s'ha expressat en l'acte d'obertura del 46é Congrés Nacional de la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament (CECE), en què ha destacat "el valor de la diversitat i la pluralitat" dels centres educatius valencians.

Durant l'acte, el cap de l'Executiu valencià ha destacat que el sistema educatiu "ha de formar i educar en valors sòlids" i que, a més, "ho ha de fer en col·laboració amb les famílies i amb la resta de la societat".

En aquest sentit, el cap del Consell ha defensat que la Comunitat Valenciana en el seu conjunt "siga una comunitat educativa", ja que, ha afegit, l'ensenyament "ens competeix a tots i totes".

El president, que ha destacat la importància de l'educació per a "garantir la igualtat d'oportunitats dels xiquets i xiquetes", ha reclamat un sistema "sense exclusió" ni tracte diferenciat en funció de sexe, raça, condició social o llengua.

Així mateix, el cap del Consell hi ha advocat per una educació "en permanent evolució" per a permetre "l'adaptació social a moments de canvi accelerat". Per això, a més, ha defensat la necessitat d'augmentar-ne la presència en l'agenda política.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig