President
Transporte público

Puig subratlla el paper "fonamental" dels serveis de Rodalia en la millora de la qualitat de vida "des de la proximitat"

12/11/2018
Puig subratlla el paper 'fonamental' dels serveis de Rodalia en la millora de la qualitat de vida 'des de la proximitat'
- El president ha assistit a Castelló a la posada en marxa de l'ampliació del servei del tren de mitjana distància Castelló-Vinaròs
- El cap del Consell ha considerat que la inversió és imprescindible per a consolidar un model ferroviari "de confiança"
- El president ha assistit a Castelló a la posada en marxa de l'ampliació del servei del tren de mitjana distància Castelló-Vinaròs
- El cap del Consell ha considerat que la inversió és imprescindible per a consolidar un model ferroviari "de confiança"

Castellón.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat aquest dilluns el paper "fonamental" dels serveis ferroviaris de Rodalia, que, ha assegurat, tenen una gran importància en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans "des de la proximitat".

Així ho ha manifestat Puig en la posada en marxa de l'ampliació del servei del tren de mitjana distància Castelló-Vinaròs, un acte al qual han assistit també el ministre de Foment, José Luis Ábalos; la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador; el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio; i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner.

Posteriorment, el president, acompanyat pel ministre, els alcaldes i els regidors dels municipis de la zona, ha viatjat en tren de Castelló a Vinaròs, en la línia C-6 de Rodalia que des d'aquest dilluns prolonga la línia València-Castelló fins a Vinaròs, un tram en què hi haurà 16 serveis diaris nous, huit en cada sentit.

"La mobilitat és un dret dels ciutadans", ha afirmat el cap del Consell, que ha afegit que "és evident que, mitjançant aquesta multiplicació exponencial dels serveis des de les comarques del nord fins a Castelló i fins a València, les oportunitats de tindre una vida millor, més amable i eficient augmenten immediatament".

En aquest sentit, ha assenyalat la millora que suposa per a la mobilitat de col·lectius com ara els estudiants, que gràcies a l'ampliació del servei "podran anar i vindre cada dia" des de i fins a Castelló; i per a tots els treballadors, als quals el reforç del servei pot "ajudar a conciliar".

A més, ha assegurat que el tren "ja és absolutament competitiu respecte a l'automòbil" i ha manifestat el seu desig que "entre el suport de tots i les noves maneres d'entendre el transport de Renfe, aconseguim un servei de Rodalia com es mereix la Comunitat Valenciana".

"Tot això és extraordinàriament positiu i forma part del que ha de ser la nostra gran prioritat: que les persones que necessiten transport públic en tinguen un de qualitat", ha manifestat el president.

En aquest sentit, ha agraït "la sensibilitat" del Ministeri de Foment, ja que, ha assenyalat: "el que passa hui no és fruit d'un determinisme històric, sinó que passa perquè hi ha hagut voluntat política perquè passe".

"El ferrocarril ha de ser fonamental en el futur, però perquè siga de confiança cal invertir-hi més", ha considerat. En aquesta línia, ha apostat per millorar els combois i millorar la dotació de personal i tindre en compte "l'interés dels treballadors, l'interés general i, sobretot, la seguretat".

Una "mirada a favor del Rodalia"

Per al cap del Consell, "la mirada a favor del Rodalia és fonamental". "Espanya té una xarxa d'alta velocitat molt gran, i necessitem que l'alta velocitat també unisca tota la Comunitat Valenciana des de Castelló fins a Alacant, i també fins a Barcelona, perquè és fonamental el que significa el corredor mediterrani. Però, cada dia, milers de persones s'estan movent des de la proximitat, i això és qualitat de vida directa i permanent", ha considerat.

Per això, s'ha referit als serveis de Rodalia com "fonamentals" i ha recalcat que, des de l'Agenda Valenciana d'Infraestructures, "des del primer moment", s'ha defensat que la "gran prioritat" són les proximitats.

El president ha agraït l'esforç de la societat civil i dels governs municipals en defensa "d'un servei ferroviari de qualitat" que millore la qualitat de vida de la ciutadania valenciana.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subrayado este lunes el papel "fundamental" de los servicios ferroviarios de Cercanías, que, ha asegurado, tienen una gran importancia en la mejora de la calidad de vida de los ciudadanos "desde la proximidad".