President
Jornada-coloquio sobre Alfaro

Una obra d'Alfaro representarà al Pati Gòtic del Palau de la Generalitat la "mirada universal" de l'escultor valencià

03/12/2018
Una obra d'Alfaro representarà al Pati Gòtic del Palau de la Generalitat la 'mirada universal' de l'escultor valencià
- El president, Ximo Puig, anuncia que el Pati Gòtic acollirà de manera permanent una peça de l'escultor
- Destaca la seua aportació "fonamental" a la cultura i una trajectòria de compromís que va significar "una fugida de l'identitarisme excloent"
- El president, Ximo Puig, anuncia que el Pati Gòtic acollirà de manera permanent una peça de l'escultor
- Destaca la seua aportació "fonamental" a la cultura i una trajectòria de compromís que va significar "una fugida de l'identitarisme excloent"

València.
El Pati Gòtic del Palau de la Generalitat acollirà de manera permanent una obra de l'escultor Andreu Alfaro, una iniciativa que pretén connectar la "mirada universal" de l'artista valencià amb les aspiracions i el caràcter obert de la societat valenciana.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la inauguració de la jornada-col·loqui que la Fundació Bancaixa ha organitzat sobre la figura de l'escultor.

"Alfaro va ser un actor fonamental del que ha sigut la cultura universal en el segle passat, però sempre ben arrelat al seu país". "Mai se'n va anar d'ací i va fer aquella mirada universal a través de la nostra terra", ha subratllat el president.

Puig ha afirmat que la seua obra representa de manera important "com som els valencians, com volem ser", i entronca amb valors com "l'esforç, la capacitat, la intel·ligència, la mirada oberta, sempre pensant des d'ací cap al món".

Per al cap del Consell, les obres d'Andreu Alfaro, i la seua trajectòria, representen "una fugida de l'identitarisme excloent", en un moment en què, ha denunciat, "s'estan qüestionant els valors de la Il·lustració", i que ha jutjat "més important que mai".

"Alfaro va demostrar la diversitat, la pluralitat, el significat de l'inconformisme, dins d'un formalisme estricte, i en els seus camins rectes ens volem interpretar tots", ha conclòs.

Així mateix, ha destacat el caràcter "compromés" de l'artista que, ha afegit, "va ser un protagonista molt especial del que va ser la reivindicació autonòmica", un assumpte d'especial importància, segons el president, "ara que alguns posen en dubte l'autonomia".

"Per desgràcia, en molts moments no hem sigut capaços de saber explicar i mostrar al conjunt de la societat què significa Andreu Alfaro", ha considerat Puig, que ha destacat la necessitat de "transmetre amb tota claredat que no es pot deixar fora els que millor han interpretat l'art".

Per això, ha anunciat que la Generalitat tindrà una escultura d'Alfaro al Pati Gòtic, que s'instal·larà en aquest espai de manera permanent, a fi d'acostar a la ciutadania l'obra de l'escultor valencià.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El Patio Gótico del Palau de la Generalitat acogerá de forma permanente una obra del escultor Andreu Alfaro, una iniciativa que pretender conectar la "mirada universal" del artista valenciano con las aspiraciones y el carácter abierto de la sociedad valenciana.

Talls de veu relacionats

- Declaraciones del president, Ximo Puig, en la jornada 'Coloquio Alfaro'