Presidència
Convocatoria de ayudas

Desenvolupen, amb suport de l'AVI, un nou material per a la construcció que millora la sostenibilitat energètica dels edificis

22/01/2019
- Graphenglass desenvolupa un nanocompost de grafé amb nucli ceràmic en col·laboració amb la Universitat Jaume I de Castelló
- El material és ignífug, superhidròfob, reciclable i obri un nou ventall de possibilitats per al disseny arquitectònic d'avantguarda
L'empresa castellonenca Graphenglass desenvoluparà i fabricarà, amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), un nanocompost de grafé amb nucli ceràmic que, aplicat al sector de la construcció, supera en eficiència i resistència els materials actuals, al mateix temps que obri múltiples possibilitats en el disseny arquitectònic d'avantguarda.

Les propietats tècniques d'aquest no només permeten generar formes corbes i complexes, gràcies al procés d'emmotlament per plasmació que ha desenvolupat Graphenglass, sinó que també són capaces de romandre inalterables en condicions extremes i proporcionar protecció solar passiva als immobles, amb la qual cosa millora la seua eficiència energètica.

El grafé compacte és ignífug, superhidròfob, amb una elevada resistència en intempèrie i no permet la proliferació de bacteris. A més, es tracta d'un material 100 % reciclable, que s'ajusta a la normativa mediambiental vigent.

El projecte s'està desenvolupant en col·laboració amb el Grup d'Investigació d'Enginyeria dels Materials i amb el Departament d'Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny, els dos de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, que acrediten, al seu torn, una extensa producció científica i innovadora en el sector ceràmic i de materials avançats.

Acord amb l'UJI

De fet, Graphenglass ha renovat recentment el seu contracte de col·laboració amb aquesta institució acadèmica per a impulsar projectes de recerca i desenvolupament de nanotecnologia del grafé en les seues diferents aplicacions.

Per la seua singularitat i impacte en la cadena de valor de la construcció, Graphenglass ha obtingut 118.000 euros tècnics en la primera convocatòria d'ajudes de l'AVI, amb els quals podrà iniciar la fase de fabricació d'aquest nou producte.

Les peces modulars de grafé compacte permeten formar gelosies tant per a la decoració d'ambients com per a crear una segona pell en l'exterior dels edificis per mitjà de formes orgàniques i volumètriques.

Però a més de la seua funcionalitat estètica, també proporcionen protecció solar en la façana dels immobles i aporten un nou recurs a l'arquitectura per a la millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat de la construcció.

Fundada a Castelló, Graphenglass és una companyia tecnològica que, per primera vegada, ha produït i ha posat en el mercat aplicacions industrials de compacte de grafé aplicades a l'arquitectura i la construcció.