President
Serveis socials

Ximo Puig destaca la construcció de la residència i centre de dia de Mislata com a "exemple de l'aliança" de les administracions "per la justícia social"

16/02/2019
Ximo Puig destaca la construcció de la residència i centre de dia de Mislata com a 'exemple de l'aliança' de les administracions 'per la justícia ...
- El president ha explicat en la presentació del projecte que Generalitat, Ministeri de Defensa, Ajuntament de Mislata i Diputació de València han col·laborat per a posar-lo en marxa
El president ha explicat en la presentació del projecte que Generalitat, Ministeri de Defensa, Ajuntament de Mislata i Diputació de València han col·laborat per a posar-lo en marxa

Mislata.


El cap del Consell, que ha assistit a la presentació del projecte, que es conformarà sobre l'antiga caserna militar de la localitat, ha explicat que serà possible gràcies a l'impuls de l'Ajuntament, el suport del Ministeri i la Diputació i el compromís de la Generalitat d'assumir el centre com a residència pública.

Per això, Puig, que ha estat acompanyat de la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha advocat a favor del treball conjunt entre administracions i governs amb l'objectiu comú de "generar un estat social potent que garantisca la justícia social" perquè "ningú no es quede al marge".

Així mateix, el president ha lamentat que el projecte no tindrà els 50 milions d'euros que els pressupostos generals de l'Estat rebutjats pel Congrés tenien consignats per a la dependència a la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, Puig ha recordat que la Llei de dependència a què "el govern central volia donar l'impuls definitiu" ha tingut aquest impuls des de l'actual Govern Valencià, en què la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha augmentat el seu pressupost un 82 % en aquesta legislatura.

Per la seua banda, la ministra Robles ha destacat que "uns establiments militars que ja no són utilitzats per les forces armades puguen donar un servei a la ciutadania", alhora que ha recordat que aquest projecte és "la culminació d'un procés llarg que va començar el 2011", quan era ministra la desapareguda Carme Chacón.

100 places per a majors

La nova residència i centre de dia per a majors de Mislata és un projecte impulsat a tres bandes: l'Ajuntament aportarà els edificis cedits pel Ministeri de Defensa i es fa càrrec del projecte, la Diputació de València finançarà la rehabilitació i la construcció i la Generalitat cobrirà les despeses del centre, que serà de gestió pública.

El projecte planteja rehabilitar els dos edificis de l'antiga caserna militar del municipi, que s'uniran formant un complex únic d'atenció a persones majors, amb una residència dotada de 40 places i un centre de dia habilitat per a 60 persones. A més, la parcel·la tindrà 9.000 metres quadrats de parc públic.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la construcció de la residència de la tercera edat i centre de dia per a persones majors de Mislata com a "exemple de l'aliança" entre administracions "per la justícia social". El cap del Consell, que ha assistit a la presentació del projecte, que es conformarà sobre l'antiga caserna militar de la localitat, ha explicat que serà possible gràcies a l'impuls de l'Ajuntament, el suport del Ministeri i la Diputació i el compromís de la Generalitat d'assumir el centre com a residència pública.

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig