Sanitat Universal i Salut Pública
Trobada de professionals

Barceló: "La investigació ha de ser un estímul i un compromís constant entre el personal d'infermeria"

02/04/2019
- La consellera de Sanitat ha assistit a la inauguració de la III Jornada d'Investigació Infermera de la Comunitat Valenciana
- La jornada, que ha reunit 400 assistents, ha sigut organitzada per la Comissió d'Investigació d'Infermeria del Clínic - Malva-rosa
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha afirmat aquest dimarts que "la investigació suposa sempre una expansió en els límits del coneixement i el descobriment de noves oportunitats, i en l'àmbit sanitari, suposa una porta oberta a l'esperança per a moltes persones".

La titular de Sanitat ha assistit a la inauguració de la III Jornada d'Investigació Infermera de la Comunitat Valenciana, i en la intervenció ha subratllat que "la investigació ha de ser un estímul i un compromís constant també entre el personal d'infermeria".

Barceló ha recordat la creació recent de l'Acadèmia Valenciana d'Infermeria, "un punt de referència per a professionals, acadèmics i institucions, encarregat de promoure el coneixement i la investigació", i ha afegit que "la professió ha assolit a poc a poc el reconeixement per part d'un sistema sanitari en ple procés de transformació".

"Junt amb el canvi demogràfic i sociològic, el sistema de salut es veurà abocat a afrontar situacions com ara un increment de la pressió assistencial, l'extensió de l'esperança de vida o l'envelliment poblacional. Situacions generades pel nostre nivell de benestar alt i pel nostre reconegut sistema de salut, però que posaran a prova la sostenibilitat de la sanitat valenciana, del mercat de treball o del sistema de pensions", ha assenyalat.

En l'àmbit sanitari, segons el parer de la consellera, caldrà avançar en les cures; fomentar els hàbits saludables, l'envelliment actiu, la promoció de la salut i també l'especialització de la infermeria que, "cada vegada més, serà un agent decisiu per a la implantació d'aquesta 'cultura de la salut' que volem per a la Comunitat Valenciana".

Prop de 400 assistents

Aquesta jornada, que ha reunit prop de 400 assistents a València, ha sigut organitzada per la Comissió d'Investigació d'Infermeria del Departament Clínic - Malva-rosa. Aquesta comissió va nàixer amb l'objectiu de fomentar i promoure l'activitat investigadora del personal d'infermeria del Departament i treballar per a la consecució dels objectius de qualitat i excel·lència assistencial per a contribuir a la I+D+I en el sector sanitari.

Entre els objectius hi estan els d'establir una xarxa d'investigació i innovació infermera en aquest departament i participar i col·laborar activament en l'Institut d'Investigació de l'Hospital Clínic (Incliva), a més de publicitar la producció científica dels professionals infermers.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló