Educació, Cultura i Esport
Sector del llibre

La Generalitat participa en la Fira del Llibre amb l'envelat per a editorials i amb activitats culturals per a menors

11/04/2019
- Carmen Amoraga indica que la Fira contribueix a augmentar els índexs de lectura
- El 77% de la població ha llegit, almenys, un llibre durant l'últim any i el 15% ha llegit llibres en valencià en els últims 12 mesos
La Generalitat, a través de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, participa amb la Fira del Llibre de València facilitant l'envelat que acull els editors valencians que han sol·licitat exposar-hi, en el qual estaran presents al voltant de 56 editorials.

També durà a terme les activitats d'animació del foment de la lectura, que inclouen sessions d'animació concertades per a escolars, representació de teatre, titelles, narracions de contes, tallers d'escriptura, expressió literària, art, plàstica i recitals de poesies. En total, 34 sessions per a escoles prèviament acordades i 17 sessions per a famílies. A més, també tindrà un espai propi LLIG-Llibreries de la Generalitat.

La Fira del Llibre obri les portes el 25 d'abril i romandrà fins al 5 de maig a la seua ubicació habitual als Vivers de València. Disposa de 65 expositors en 107 casetes i per a enguany han sigut convidats 62 autors i autores a presentar els seus llibres.

Aquest divendres, a l'Ajuntament de València, han presentat les novetats de la Fira l'alcalde, Joan Ribó, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i el president del Gremi de Llibrers, Ignacio Larraz.

Carmen Amoraga ha assenyalat que la Fira és el millor expositor perquè les editorials i llibreries valencianes animen a la ciutadania a llegir i a comprar llibres ja que "això contribueix a alçar els índexs de lectura entre la ciutadania". En aquest sentit, ha oferit dades esperançadores que confirmen que s'està augmentant l'hàbit lector al territori valencià.

Segons les dades recollides en el llibre 'La participació cultural a la Comunitat Valenciana', el 77% de la població ha llegit almenys un llibre durant l'últim any i les dones lligen més que els homes: un 82% enfront del 72,5%. La mitjana dels llibres que es lligen a l'any és de 6,03% i el 15% ha llegit llibres en valencià en els últims 12 mesos.

Carmen Amoraga ha apostat per la col·laboració institucional de les administracions i de les entitats del sector del llibre per a obtindre els millors resultats "pel bé de la cultura i de la literatura". Les accions de foment de la lectura estan dins del Pla valencià del llibre i la lectura de la Generalitat 'Llegim Llegim Llegim'.

Galeria d'imatges