President
Dependència

Ximo Puig destaca com "absolutament necessària" la cooperació publicoprivada en l'atenció residencial a majors

11/04/2019
Ximo Puig destaca com 'absolutament necessària' la cooperació publicoprivada en l'atenció residencial a majors
- Per al president "un dels grans reptes, probablement el gran repte que té la societat, després del canvi climàtic, és l'envelliment"
- Per al president "un dels grans reptes, probablement el gran repte que té la societat, després del canvi climàtic, és l'envelliment"

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous que la col·laboració publicoprivada és "absolutament necessària" en el sector d'atenció a la dependència i, en concret, en l'àmbit de les residències per a persones majors i amb discapacitat.

Així ho ha assegurat el president durant la intervenció que ha fet en la clausura de l'assemblea general de l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (AERTE), que ha tingut lloc aquest dijous a la seu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

"Un dels grans reptes, probablement el gran repte que té la societat, després del canvi climàtic, és l'envelliment", ha considerat Puig, que ha explicat que Espanya és, juntament amb Japó, un dels països més envellits del planeta.

Així, ha lamentat que, encara que "tenim una esperança de vida que està creixent", no es donen "totes les respostes per a aquesta longevitat, que és positiva, però que al mateix temps ocasiona altres circumstàncies".

Per al cap del Consell "les polítiques sobre envelliment han de ser una prioritat" i, en aquest sentit, ha apostat per la col·laboració entre administracions i empreses i ha afirmat que "la gestió del benestar ha de tindre un lideratge públic i la gestió del creixement ha de tindre un lideratge privat, però això no significa que no puga haver-hi accions concertades".


Així mateix, Puig ha valorat la labor d'AERTE que, ha destacat, "va tindre un paper molt important per a mantindre la situació en moltes residències i centres de dia".

Quant als reptes de futur del sector de les residències, el president s'ha referit a la digitalització i la innovació ja que, ha afirmat, "la tecnologia ha de tindre un paper determinant en aquest nou espai", així com a l'avaluació real de l'estat del sector per a tractar de "gestionar de la millor manera possible".

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha asegurado este jueves que la colaboración público-privada es "absolutamente necesaria" en el sector de atención a la dependencia y, en concreto, en el ámbito de las residencias para personas mayores y con discapacidad.

Talls de veu relacionats

- Para el president "uno de los grandes retos, probablemente el gran reto después del cambio climático, que tiene la sociedad, es el envejecimiento"