Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell autoritza dos convenis per a impulsar el comerç al detall i dels municipis d'interior de la Comunitat Valenciana

26/04/2019
- Els acords se signen amb Unió Gremial-Federació de Gremis i Associacions del Comerç Valencià i l'FVMP
El Ple del Consell ha autoritzat la signatura d'un conveni entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Unió Gremial-Federació de Gremis i Associacions del Comerç Valencià per al suport i millora del petit comerç, dotat amb 250.000 euros per a l'exercici 2019.

L'objectiu d'aquest acord és col·laborar en actuacions de representació i promoció del petit comerç de la Comunitat Valenciana, per mitjà d'accions de difusió de bones pràctiques de gestió en el comerç al detall, informació, promoció del sector comercial, impuls de la formació especialitzada i accions d'assistència tècnica a les organitzacions i als comerços de la Comunitat Valenciana.

Aquest conveni inclourà també dur a terme accions per al desenvolupament i l'impuls del comerç electrònic.

D'altra banda, també s'ha autoritzat la signatura d'un conveni amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), dotat amb 50.000 euros, que té com a objectiu l'assistència tècnica i el desenvolupament de projectes relacionats amb el comerç als municipis d'interior i l'elaboració d'estudis d'impacte territorial.

La Generalitat col·labora activament amb les entitats locals de la Comunitat Valenciana a través de projectes com la Xarxa d'Agències per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC). Així, es posen a disposició de 250 municipis (per mitjà d'ajuntaments, mancomunitats i consorcis) serveis d'assessorament especialitzat en comerç interior.

Per la seua banda, l'FVMP té entre els objectius la promoció i la realització d'estudis per a conéixer els problemes i les circumstàncies en què es desenvolupa la vida local, així com la promoció i l'execució d'iniciatives i activitats que contribuïsquen al desenvolupament econòmic local i a la creació d'ocupació.

L'actual conveni permetrà continuar acostant l'Administració a la ciutadania per mitjà de l'organització d'activitats formatives i de sessions informatives en municipis de l'interior de la Comunitat, la prestació de serveis d'assessorament especialitzat als comerciants d'aquests municipis, així com la recollida d'informació estadística sobre el sector comercial en aquests.